Vesti
Hronika

Dečani: Vanredno stanje zbog sumnje na trovanje vodom

Gradonačelnik Dečana, Baškim Ramosaj saopštio je da je na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o sprečavanju zaraznih bolesti Statuta opštine Dečani, odlučio da na celoj teritoriji ove opštine proglasi vanredno stanje, prenosi Gazeta Express.

Dečani: Vanredno stanje zbog sumnje na trovanje vodom
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Odluka je doneta nakon što je, kako prenosi ovaj medij, do sada 900 građana Dečana zatražilo pomoć u Centru za porodičnu medicinu, zbog sumnje na trovanje vodom.

Gazeta Express navodi ujedno da su se tokom poslednja 24 sata u ovoj opštini dogodila dva smrtna slučaja, za koje se sumnja da su prouzrokovana upravo trovanjem.

Da su dve osobe preminule potvrdio je portparol tužilaštva u Peći, Skadar Nikci.

On je izjavio za prištniske medije da je tužilac naložio da se beživotna tela pošalju na obdukciju.

„Tokom poslednja 24 sata dogodila su se dva sumnjiva smrtna slučaja u dečanskoj opštini. Zbog novonastale situacije u tom regionu, tužilac Odeljenja za teška krivična dela naložio je da se beživotna tela pošalju na obdukciju kako bi se saznalo više o okolnostima njihove smrti“, rekao je Nikci, prenosi Gazeta Express.

Kosovski institut za javno zdravlje saopštio je u ponedeljak da su od šest testiranih uzoraka vode, kod dva pronašli sumnjive supstance bakterija.

Međutim, prema direktoru koji radi na ovom institutu, Naseru Ramadaniju, ispitivanje bi trebalo da se nastavi u laboratoriji, a tačan uzrok ovog trovanja tek treba da se utvrdi.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023