Vesti
Hronika

Dečani: Vanredno stanje zbog sumnje na trovanje vodom

Gradonačelnik Dečana, Baškim Ramosaj saopštio je da je na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o sprečavanju zaraznih bolesti Statuta opštine Dečani, odlučio da na celoj teritoriji ove opštine proglasi vanredno stanje, prenosi Gazeta Express.

Dečani: Vanredno stanje zbog sumnje na trovanje vodom
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Odluka je doneta nakon što je, kako prenosi ovaj medij, do sada 900 građana Dečana zatražilo pomoć u Centru za porodičnu medicinu, zbog sumnje na trovanje vodom.

Gazeta Express navodi ujedno da su se tokom poslednja 24 sata u ovoj opštini dogodila dva smrtna slučaja, za koje se sumnja da su prouzrokovana upravo trovanjem.

Da su dve osobe preminule potvrdio je portparol tužilaštva u Peći, Skadar Nikci.

On je izjavio za prištniske medije da je tužilac naložio da se beživotna tela pošalju na obdukciju.

„Tokom poslednja 24 sata dogodila su se dva sumnjiva smrtna slučaja u dečanskoj opštini. Zbog novonastale situacije u tom regionu, tužilac Odeljenja za teška krivična dela naložio je da se beživotna tela pošalju na obdukciju kako bi se saznalo više o okolnostima njihove smrti“, rekao je Nikci, prenosi Gazeta Express.

Kosovski institut za javno zdravlje saopštio je u ponedeljak da su od šest testiranih uzoraka vode, kod dva pronašli sumnjive supstance bakterija.

Međutim, prema direktoru koji radi na ovom institutu, Naseru Ramadaniju, ispitivanje bi trebalo da se nastavi u laboratoriji, a tačan uzrok ovog trovanja tek treba da se utvrdi.Ostale vesti

UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021