Vesti
Hronika

Dečani: Vanredno stanje zbog sumnje na trovanje vodom

Gradonačelnik Dečana, Baškim Ramosaj saopštio je da je na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o sprečavanju zaraznih bolesti Statuta opštine Dečani, odlučio da na celoj teritoriji ove opštine proglasi vanredno stanje, prenosi Gazeta Express.

Dečani: Vanredno stanje zbog sumnje na trovanje vodom
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Odluka je doneta nakon što je, kako prenosi ovaj medij, do sada 900 građana Dečana zatražilo pomoć u Centru za porodičnu medicinu, zbog sumnje na trovanje vodom.

Gazeta Express navodi ujedno da su se tokom poslednja 24 sata u ovoj opštini dogodila dva smrtna slučaja, za koje se sumnja da su prouzrokovana upravo trovanjem.

Da su dve osobe preminule potvrdio je portparol tužilaštva u Peći, Skadar Nikci.

On je izjavio za prištniske medije da je tužilac naložio da se beživotna tela pošalju na obdukciju.

„Tokom poslednja 24 sata dogodila su se dva sumnjiva smrtna slučaja u dečanskoj opštini. Zbog novonastale situacije u tom regionu, tužilac Odeljenja za teška krivična dela naložio je da se beživotna tela pošalju na obdukciju kako bi se saznalo više o okolnostima njihove smrti“, rekao je Nikci, prenosi Gazeta Express.

Kosovski institut za javno zdravlje saopštio je u ponedeljak da su od šest testiranih uzoraka vode, kod dva pronašli sumnjive supstance bakterija.

Međutim, prema direktoru koji radi na ovom institutu, Naseru Ramadaniju, ispitivanje bi trebalo da se nastavi u laboratoriji, a tačan uzrok ovog trovanja tek treba da se utvrdi.Ostale vesti

Obeležena godišnjica ubistva dečaka na Bistrici
Pomenom u crkvi Rođenja presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu. 
  • 13.08.2022
Godišnjica zločina u Goraždevcu. Petković: Tuga i bol za ubijenom decom
Prošlo je devetnaest godina od terorističkog napada u Goraždevcu u kome je, iz automatskog oružja, ubijeno dvoje, a teško ranjeno četvoro srpske dece koja su se kupala na reci. "Deca su simbol mučeništva i stradalništva srpskog naroda na Кosovu i Metohiji", poručuje Petar Petković.
  • 13.08.2022
Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

  • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
  • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
  • 12.08.2022