Vesti
Hronika

Danas dva svedoka tužilaštva u slučaju Ivanovića

Suđenje lideru GI SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba nastavlja se i danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, ispitivanjem svedoka tužilaštva Have Sejdiju i Bedžeta Pljakolija.
Danas dva svedoka tužilaštva u slučaju Ivanovića
Olive Ivanović (Foto Kim)

Jučerašnji svedoci tužilaštva tokom davanja iskaza, rekli su da ne poznaju i da nikada nisu videli optužene.

Ivanoviću i još četvorici Srba se od decembra sudi za ratni zločin protiv civila počinjen 1999. godine, kao i za teška krivična dela iz 2000. godine. U pritvoru je od januara 2014. godine, i pored garancija koje je Vlada Srbija dala kako bi se on branio sa slobode. Do sada je u postupku saslušano više od 45 svedoka tužilaštva.

Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno ispitivanjem još devet svedoka. Oni bi svoje iskaze trebalo da daju do 22. septembra.Ostale vesti

Tri osobe uhapšene na Merdaru, u vozilu imale 24 pištolja
Kosovska policija uhapsila je tri osobe na prelazu Merdare i zaplenila 24 pištolja koje je pronašla prilikom pretresa automobila stranih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin.
  • 03.10.2023
Šta se sve Milanu Radoičiću stavlja na teret: Kolika kazna mu je zaprećena
Za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti. koja se stavljaju na teret Milanu Radoičiću zaprećena je kazna zatvora do 12 godina.
  • 03.10.2023
Petronijević: Radoičić bio u Beogradu u trenutku hapšenja

Milan Radoičić je doveden nakon pretresa njegovog stana u Beogradu, koji je izvršen jutros, u prostorije Višeg javnog tužilaštva, izjavio je njegov branilac Goran Petronijević. Kako je rekao, Radoičić je u trenutku hapšenja bio u Beogradu, danas je dao izjavu u VJT i tužilaštvo je predmet sada ustupilo sudiji za prethodni postupak.

  • 03.10.2023
Saslušan Radoičić, negirao sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan R. (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

  • 03.10.2023
Kosovska policija izvršila pretres prostorija firme “Rad 028”

Kosovska policija je izvršila dpretres prostorija firme "Rad 028" u Zvečanu.

  • 03.10.2023
MUP: Uhapšen Milan Radoičić, određen pritvor 48 sati

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

  • 03.10.2023