Vesti
Hronika

D. Arsić: Zaglavio sam u zatvoru zbog svoje zemlje

Sudski postupak koji se vodi po tužbi Duška Arsića zbog uzurpacije imovine njegovog oca i strica nastavljan je danas u Osnovnom sudu u Prištini.
D. Arsić: Zaglavio sam u zatvoru zbog svoje zemlje
Duško Arsić u sudnici (Foto Kim)

Reč je o imovini od 132,71 m2 u selu Matičane kraj Prištine. Okrivljeni u ovom postupku su I.M., A.V. i N.M.

Arsić je odgovarajući na pitanja tužiteljke Durine Hamiti kazao se nalazi u pritvoru zbog svoje imovine koja je nelegalno prodata. "Zaglavio sam u zatvoru zbog svoje zemlje", kazao je pred sudom.

Istakao je da njegov pokojni otac Božidar i stric Tomislav nikoga nisu ovlastili za prodaju imovine, te da je 2012. godine saznao da je dokumentacija falsifikovana.

Krivična prijava zbog falsifikovanja dokumentacije podneta je još 2014. godine.

Kako je potvrdio pred sudom, u kupoprodajnom ugovoru je falsifikovan potpis njegovog oca. Naveo je da se njegov otac nikada nije potpisivao latinicom, i da lice koje se nalazi na fotografiji koja je deo predmeta, nije on. Kazao je i da otac i stric uopšte nisu znali za postojanje kuporpodajnog ugovora.

Arsić koji je inače geometar po struci je, kako je rekao, prošle godine u septembru podneo tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora, da bi tri dana kasnije protiv njega bila podneta prijava za navodne ratne zločine.

Duško Arsić se od tada nalazi u pritvoru.

Iako su u pitanju dva različita procesa, Arsić veruje da se u zatvoru nalazi upravo zbog imovine.

Uhapšen je 8. decembra na prelazu Jarinje u prisustvu dvoje maloletne dece.

Naredno ročište zakazano je za 06. april.Ostale vesti

Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022
Određen pritvor osumnjičenom za nanošenje teških telesnih povreda u tuči kod picerija
Iz Kosovske policije je saopšteno da je U.M. (1998) saslušan u prisustvu advokata zbog sumnje da je počinio krivično delo “Nanošenje teških telesnih povreda”, tokom tuče koja se dogodila 28. juna u blizini picerije “Mrvica” u severnom delu Mitrovice.
  • 29.06.2022