Vesti
Hronika

Član PO Opštine Peć oslobođen uz novčanu kaznu

Član PO Opštine Peć Ranko Zdravković pušten je juče iz pritvora uz novčanu kaznu od 750 evra za ometanje izbornog procesa.
Član PO Opštine Peć oslobođen uz novčanu kaznu
Ranko Zdravković (Foto Radio Goraždevac)

Zdravković je kazao da mu nije jasno zašto je kažnjen ni zbog čega je priveden.

"Ni sam ne mogu da verujem šta se desilo. Glasao sam na biračkom mestu, odradio svoj deo posla kao građanin i udaljio se od biračkog mesta pedesetak metara, gde sam sedeo sa ostalim građanima. Kola su mi parkirana na pedeset do sedamdeset metara od biračkog mesta, međutim neko je dao dojavu kako ja lobiram za Srpsku listu. Sada čekam rešenje koje je preinačeno u novčanu kaznu od 750 evra u zamenu za kaznu zatvora", rekao je Zdravković.

Predsednik PO Opštine Peć i odbornik u lokalnom parlamentu po kosovskom sistemu Miloš Dimitrijević rekao je da je privođenje Zdravkovića udar na sve Srbe koji ovde žive.

"Ovo je bio samo jedan atak na nas koji radimo za interese Srpske liste i interese Srba na ovim prostorima, koji su već ubedljivo pobedili na ovim parlamentarnim izborima. Ovo što se desilo je sramni čin policije i onih ljudi koji su prijavili. Želim da se zahvalim pravnom timu koji je bio spreman da pomogne Zdravkoviću i svim Srbima koji ovde žive, jer ovo nije bio pritisak samo na Ranka, nego na sve nas. Ovo što se desilo Zdravkoviću, može sutra svima nama da se desi", rekao je Dimitrijević.Ostale vesti

Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020
Tači u ponedeljak u Hagu
Predsednik Кosova Hašim Tači će u ponedeljak otputovati u Hag. Poziv na razgovor usledio je nešto manje od 20 dana od obelodanjivanja još uvek nepotvrđene optužnice protiv njega i Кadrija Veseljija za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, progone, maltretiranja i ubistva skoro 100 ljudi.
  • 08.07.2020
Nakon protesta u Beogradu 20 povređenih, policija oko skupštine
Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta posle najave ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu u pokušaju da se zaustavi dalje širenje koronavirusa.
  • 08.07.2020