Vesti
Hronika

Četvorici Srba po mesec dana pritvora zbog posedovanja oružja i pucnjave

Osnovni sud u Peći odredio je pritvor od 30 dana četvorici Srba sa severa Kosova zbog, kako se navodi u presudi, krivičnog dela "neovlašćene upotrebe opasnih sredstava ili oružja" koje su navodno izvršili na planini Mokra Gora u opštini Istok.
Četvorici Srba po mesec dana pritvora zbog posedovanja oružja i pucnjave
Ilustracija (Foto pixabay.com)

Naime, četvorica Srba, dvojica iz opštine severna Mitrovica i dvojica iz Zubinog Potoka, R.K, P.M, M.U. i G.M. uhapšeni su u nedelju na mestu zvanom Savina Voda posle pucnjave koju su prijavili građani.

Vesto o hapšenju četvorice Srba prvi su preneli prištinski mediji na albanskom jeziku koji su, između ostalog, naveli da je uhapšenima zaplenjeno više komada oružja, kao i više od sto metaka različitog kalibra jer su "pucali u planinama opštine Istok".

Osnovni sud u Peći prihvatio je predlog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenima, a advokat Dejan A. Vasić ističe da mu je nejasno zašto im je određen pritvor jer je za pomenuto krivično deo predviđena novčana kazna.

"Za krivično delo nedozvoljeno posedovanje i upotrebu oružja ne određuje se pritvor već novčana kazna, a zakonski se i u praksi novčano kažnjava i to do pet stotina evra", rekao je advokat Vasić.

Inače, kako se navodi u saopštenju suda u Peći, slučaj je registrovan u subotu popodne. Prema nezvaničnim saznanjima, pucnjava je usledila tokom organizovane berbe borovnica.Ostale vesti

Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020