Vesti
Hronika

Carina zaplenila oko 5 tona švercovanog duvana

Kosovske carinske jedinice sprovele su danas akciju suzbijanja krijumčarenja u mitrovičkom rejonu zaplenivši pet tona duvana.

Carina zaplenila oko 5 tona švercovanog duvana
Ilustracija (Foto Kosovpress)

"Vrednost ove robe je 13.000 evra, a utaja poreza 3.784 eura, ali u slučaju da je ova roba prošvercovana i distribuirana na Kosovu, tada bi utaja od carinskih obaveza bila oko 210.000 hiljade evra", navela je Carina Kosova.

Obavešteno je Osnovno tužilaštvo u Mitrovici i prema nalogu dežurnog tužioca osumnjičeni je saslušan.

Kosovska Carina je ujedno pozvala građane da prijave slučajeve krijumčarenja i korupcije putem besplatnih poziva na broj 0800 50095.Ostale vesti

Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021
Određen pritvor od 30 dana petorici uhapšenih u akciji protiv šverca
Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.
  • 15.10.2021
Preminuo glumac Marko Živić
Glumac Marko Živić preminuo je od posledica koronavirusa u bolnici „Dragiša Mišović“. Živić je poslednje tri nedelje proveo na bolničkom lečenju, a stanje mu se sve više pogoršavalo. Ostaće upamćen po bogatoj pozorišnoj i televizijskoj karijeri.
  • 14.10.2021