Bukti požar oko povratničkih sela Osojane i Koš

U atarima sela Osojane i Koš kod Istoka već dva dana bukti požar, koji preti da zahvati i kuće koje su najbliže šumskom području.

Podeli ovaj članak sa:
 • Požar oko povratničkih sela Osojane i Koš (Foto: RTS/Andrija Igić)

Vatrogasci uporno nekoliko sati pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju, ali opasnost da vatra zahvati domaćinstva i kuće srpskih povratnika nije otklonjena, preneo je RTS-u Mališa Đurić, predsednik privremenog organa opštine Istok.

U selu Koš ugrožene su kuće sa ekonomijom porodica Savić, Vučković i Andrić.

U selu ima 18 srpskih povratničkih porodica.

Natprosečne temperature za ovo doba godine omogućile su širenje požara, jer je prošlogodišnje sasušeno rastinje podložno paljevini.

Kosovska vlada alarmirala je sve raspoložive kapacitete da se spreče požari i uništavanje imovine, jer je poslednjih nekoliko dana na Kosovu i Metohiji zabeleženo preko 300 požara.

Ostale vesti

 • Preminuo glumac Vasilj Adžić

  Preminuo glumac Vasilj Adžić

  Glumac i multimedijalni umetnik iz Kosovske Mitrovice, Vasilj Adžić (1976), preminuo je danas od posledica srčanog udara, objavili su njegovi prijatelji i saradnici.

 • Godišnjica nestanka novinara: Nećemo odustati

  Godišnjica nestanka novinara: Nećemo odustati

  Na mestu gde su poslednji put, pre 21 godinu, viđeni novinari Ranko Perenić i Đuro Slavuj okupili su se novinari, članovi Udruženja novinara Srbije i njegovog ogranka na Kosovu, kako bi još jednom podsetili na njihov nestanak.

 • Uhapšeni Srbin i Albanac, protivnici gradnje mini-hidroelektrane

  Uhapšeni Srbin i Albanac, protivnici gradnje mini-hidroelektrane

  Regionalna istražna jedinica Kosovske policije iz Uroševca juče je u selu Donja Bitinja kod Štrpca, izvršila pretres i privela dvojicu muškaraca – Srbina i Albanca, pod sumnjom da su zapalili dva bagera kojima su vršeni radovi na izgradnji mini-hidrocentrale u ovom mestu.

 • Zeka: I Daut Haradinaj pozvan u Specijalni sud

  Zeka: I Daut Haradinaj pozvan u Specijalni sud

  Specijalni sud pozvao je Dauta Haradinaja da da iskaz, rekao je u intervjuu za T7 predsednik Evroatlantske stranke Kosova, poslanik kosovske skupštine, Miljaim Zeka, prenosi Zeri. Potvrdio je i ranije spekulacije da su prethodno ispitani i Kadri Veselji u Ljubljani, a potom i Hašim Tači u Prištini.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane