Vesti
Hronika

Bukti požar oko povratničkih sela Osojane i Koš

U atarima sela Osojane i Koš kod Istoka već dva dana bukti požar, koji preti da zahvati i kuće koje su najbliže šumskom području.
Bukti požar oko povratničkih sela Osojane i Koš
Požar oko povratničkih sela Osojane i Koš (Foto: RTS/Andrija Igić)

Vatrogasci uporno nekoliko sati pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju, ali opasnost da vatra zahvati domaćinstva i kuće srpskih povratnika nije otklonjena, preneo je RTS-u Mališa Đurić, predsednik privremenog organa opštine Istok.

U selu Koš ugrožene su kuće sa ekonomijom porodica Savić, Vučković i Andrić.

U selu ima 18 srpskih povratničkih porodica.

Natprosečne temperature za ovo doba godine omogućile su širenje požara, jer je prošlogodišnje sasušeno rastinje podložno paljevini.

Kosovska vlada alarmirala je sve raspoložive kapacitete da se spreče požari i uništavanje imovine, jer je poslednjih nekoliko dana na Kosovu i Metohiji zabeleženo preko 300 požara.Ostale vesti

Kod Prištine uhapšen muškarac, zaplenjeno preko 27 kilograma marihuane
U okviru akcije Kosovske policije, u selu Mramor kod Prištine, uhapšen je muškarac kod koga je pronađeno više od 27 kilograma marihuane.
  • 09.08.2022
Petković sa porodicom momka uhapšenog na Gazimestanu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se sastao sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.
  • 09.08.2022
Tužilaštvo: Nastavlja se inspekcijski nadzor na Brezovici

Na području Brezovice i danas se vrši inspekcijski nadzor u cilju istrage o nelegalnoj gradnji u zoni Nacionalnog parka, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

  • 09.08.2022
Slabiji zemljotres kod Ulcinja
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 7.33h registrovao slab zemljotres, sa epicentrom na tri kilometra jugozapadno od Ulcinja.
  • 09.08.2022
Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022