Vesti
Hronika

Brisel poslao istražitelja

Zvanični Brisel je poslao na Kosovo rukovodioca civilnih operacija Keneta Dina da vodi istragu povodom optužbi za korupciju u Euleksu, pišu prištinski mediji.
Brisel poslao istražitelja
Zgrada Euleksa u Prištini (Foto Kim)

Dolazak Dina na Kosovo je potvrđen od strane zvaničnika Brisela koji su rekli da se on već nalazi na Kosovu, gde je zajedno sa novim šefom Euleksa počeo istragu u vezi sa onim šta se dešava u toj misiji.

Din je Britanac koji je na ovu funkciju došao u junu.

Skandali o korupciju u Euleksu su "eksplodirali" u javnosti nakon sto je tužiteljka Marija Bami optužila visoke zvaničnike ove misije da su uzeli velike sume novca da nameste sudske procese.

Bami je u međuvremenu suspendovana, a Euleks je istovremeno protiv nje pokrenuo administrativnu istragu.Ostale vesti

Godišnjica ubistva Dimitrija Popovića
Danas se navršava šesnaest godina od ubistva srednjoškolca Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica i prijatelji organizovali su parastos ubijenom mladiću.
  • 05.06.2020
Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020