Vesti
Hronika

’’Brezovica 3’’: Osam uhapšenih, zaplenjeno oružje, telefoni, auto, računar

Uprava za istraživanje teških zločina u Prištini, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Uroševcu za kontrolu kuća i pratećih objekata, danas je sprovela akciju "Brezovica 3" na 12 različitih lokacija u četiri grada. Uhapšeno je ukupno osam lica, a konfiskovani su oružje i municija, auto, mobilni telefoni, saopšteno je iz Osnovng tužilaštva u Uroševcu.
’’Brezovica 3’’: Osam uhapšenih, zaplenjeno oružje, telefoni, auto, računar
Ilustracija (Foto Pixabay)

Podsetimo, najpre je u Uroševcu, Prištini, Srbici i Lipljanu uhapšeno sedam osumnjičenih, od kojih su tri bivši službenici Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, a četiri vlasnici građevinskih preduzeća. Tokom dana je uhapšeno još jedno lice.

Osmoro uhapšenih inicijala: A.I, I.M, F.H, R.A, M.Š, A.K.S, Z.G i H.A, je odlukom državnog tužioca zadržano u trajanju od 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 422. stav 1. Krivičnog zakona Kosova, vršenje uticaja iz člana 431. stav 2. KZRK, davanje mita, primanje mita i falsifikovanje dokumenata iz člana 398 stav 2 KZRK.

Portal Kalzo (Kallxo) javlja da je među uhapšenima u akciji "Brezovica 3" i Iljir Morina, bivši načelnik Agencije za zaštitu životne sredine.

Tokom kontrole pronađeni su i oduzeti: dokumenta i sveske sa beleškama, tri komada oružja, okvir sa 5 metaka kalibra 7,65 mm, tri metka kalibra 6,35 mm, 20 okvira kalibra 7,62 mm, jedan računar, jedan automobil BMW X6, pet telefona i jedan ručni sat.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu će protiv uhapšenih u zakonskom roku podneti zahtev za određivanje sudskog pritvora Osnovnom sudu u Uroševcu.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022