Vesti
Hronika

Božović: Ubica pred lice pravde, ko god to bio

„Institucije treba da rade svoj posao i najbitnije je da se ubica Olivera Ivanovića izvede pred lice pravde, ko god to bio“, kaže Ksenija Božović, komentarišući navode medija o raspisivanju međunarodne poternice za Milanom Radoičićem.
Božović: Ubica pred lice pravde, ko god to bio
Ksenija Božović (Foto Kim arhiva)

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović kazala je za RTV Kim da je o navodnoj međunarodnoj poternici čula preko medija, ali da ne zna detalje.

„Već dva dana je udarna vest, što je potvrdio i tužilac, da je raspisan međunarodni nalog za isporuku nekih lica vezano za ubistvo Olivera Ivanovića. Mi samo možemo da kažemo da institucije treba da rade svoj posao, a najbitnije je da se ubica Olivera Ivanovića, ko god to bio, izvede pred lice pravde i odgovara za mučko ubistvo najuticajnijeg lidera Srba na Kosovu i Metohiji“, kratko je prokomentarisala Ksenija Božović.Ostale vesti

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
  • 04.04.2020
Lepina: Pokušaj krađe ili noćna šetnja po dvorištima meštana?
Više meštana Lepine, u opštini Gračanica, tvrdi da su četiri lica noćas pokušala da opljačkaju nekoliko domaćinstava u tom selu. Kažu da su nadzorne kamere zabeležile pokušaj krađe i da je on dat policiji na uvid. Međutim, komandir Policijske stanice u Gračanici je za RTV Kim izjavio da „nije bilo krađe, a ni pokušaja, već da su samo viđena četiri lica“.
  • 03.04.2020
KM: Priveden muškarac zbog napada na novinara
Srbin M.Dž. (1988) iz Kosovske Mitrovice priveden je zbog napada na novinara Blic Media iz Prištine 23.marta, koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede, potvrdio je za Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović.
  • 03.04.2020
Podneta krivična prijava protiv Tačija
Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kosova Đeljalj Svećlja podneo je Osnovnom tužilaštvu u Prištini krivičnu prijavu protiv predsednika Kosova Hašima Tačija zbog njegove izjave date 23. marta ove godine u kojoj poziva na nepoštovanje odluka Vlade o zaštitnim merama protiv virusa Kovid-19.
  • 30.03.2020
KP: Hapšenje i zaplena narkotika
Kosovska policija saopštila je danas da su u Prištini uhapšena dva lica osumnjičena za umešanost u izvršenje krivičnih dela "neovlašćena kupovina, držanje, prodaja ili distribucija opojnih droga, supstanci, psihotropnih ili analognih i neovlašćeno posedovanje oružja i municije".
  • 30.03.2020
Ranjeni policajac iz Vrbovca van životne opasnosti
Povređeni policajac Zoran Jović iz sela Vrbovac u opštini Klokot, nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Prištini i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, saopštila je Kosovska policija.
  • 29.03.2020