Vesti
Hronika

Božović: Nećemo prestati da postavljamo pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića

U Kosovskoj Mitrovici na mestu ubistva Olivera Ivanovića venac su položili predstavnici Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“.
Božović: Nećemo prestati da postavljamo pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića
predstavnici Građanske inicijative ''Srbija, demokratija, pravda'' odali počast Oliveru Ivanoviću (Foto Kim)

Ksenija Božović, bliska saradnica pokojnog Ivanovića ukazala je da je prošlo pet godina od ubistva a četiri od suđenja, a da izvršioci ovog još uvek nisu otkriveni.

„Ovi ljudi, njegovi prijatelji su sa njim bili uvek i kad je bio u zatvoru, kada je izašao iz zatvora, u kućnom pritvoru i kada je ubijen i na sahrani u Beogradu kada smo ga odavde ispraćali i evo posle pet godina, ovi ljudi, ovi iskreni prijatelji daju petogodišnji pomen. Četiri godine je suđenje, još uvek nemamo počinioca. Mi sa ovog mesta imamo samo jednu poruku, nas interesuje posle pet godina ko je ubio Olivera Ivanovića, ko je naručio njegovo ubistvo. Nećemo prestati da postavljamo to pitanje, jer da bi se nastavila demokratija, vladavina prava na ovim prostorima mora da se pronađe ubica Olivera Ivanovića“, rekla je Božovićeva, bliska saradnica pokojnog Olivera Ivanovića.

Ovo je drugi pomen koji je održan kod spomen ploče Oliveru Ivanoviću, na kom su se okupile samo stranačke kolege. Prethodno je u 8.15 stotinak građana i predstavnici opozicionih stranaka i pokreta iz Srbije upalilo sveće i odalo poštu ubijenom političaru.Ostale vesti

U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023
Odbačena optužnica protiv pet osoba osumnjičenih za silovanje devojčice
Osnovni sud u Prištini odbacio je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za silovanje jedanaestogodišnjakinje koje se dogodio u avgustu prošle godine u Prištini.
  • 26.01.2023
PIK pokrenuo istragu o jučerašnjem incidentu na Bistričkom mostu

Policijski inspektorat Kosova (PIK), pokrenuo je istragu o incidentu koji se dogodio u ponedeljak na Bistričkom mostu u opštini Leposavić – kada je Kosovska policija zapucala na automobil koji ih je napao i udario.

  • 24.01.2023