Vesti
Hronika

Božović: Ko god je umešan, mora da odgovara

Ksenija Božović, nekadašnja bliska saradnica Olivera Ivanovića kazala je za RTV Kim da je o podizanju optužnica saznala iz medija i da još uvek ne zna o kojim licima se radi. Ipak, kaže da, ko god da je u pitanju moraće da odgovara.
Božović: Ko god je umešan, mora da odgovara
Ksenija Božović (Foto Kim arhiva)

„Ne sumnjam u rad Tužilaštva. Ja očekujem da te optužnice budu uručene, da vidimo o kojim licima se radi, ipak da sačekamo da vidimo protiv koga su te optužnice podignute. Ima puno spekulacija, puno dezinformacija. Ja bih da sačekamo da stignu te optužnice i da vidimo šta u tim optužnicama piše“.

Božovićeva je kazala da po pitanju ubistva isto misli i nakon više od 22 meseca.

„Ko god je bio umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, on mora da odgovara, ali za sve to, pa čak i za te optužnice moraju da postoje dokazi“.

Kaže da institucije moraju da rade svoj posao. „Bilo smo na saslušanju, imali smo kontakte sa tužiocem koji radi na slučaju ubistva Olivera Ivanovića i mi smo rekli da je on čovek profesionalac i da ukoliko ne bude dozvolio da se uključi politika on će na kraju istrajati u svemu kao što je obećao“, kazala je Božovićeva.Ostale vesti

Obijena škola u Sušici, ukradeni računari
Zgrada Elektrotehničke škole obijena je noćas, potvrdio je za Gračanica online direktor ove škole Milan Dimitrijević.
  • 25.05.2020
Na Kosovu tokom pandemije povećano nasilje u porodici
Tokom pandemije koronavirusa na Kosovu je za 30 odsto povećan broj slučajeva nasilja u porodici, podaci su kosovskog Ministarstva pravde. Međutim, iz organizacija koje se bave slučajevima porodičnog nasilja poručuju da je broj znatno veći, jer žrtve često ne prijavljuju nasilje.
  • 25.05.2020
Zapaljena kuća povratnika u Berkovu kod Kline
U povratničkom selu Berkovo kod Kline zapaljena je kuća povratnika Žarka Vučkovića, preneo je na svom Tviter nalogu ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić. Naveo je da je Ministarstvo Vučkoviću sagradilo kuću prošle godine i da policija vrši uviđaj
  • 23.05.2020
Kurti traži da Državno tužilaštvo sasluša Tačija
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti zatražio je od Državnog tužilaštva da ispita predsednika Kosova Hašima Tačija kao svedoka povodom pretnji smrću koje je na Fejsbuku premijeru uputila "Albanska dobrovoljačka garda".
  • 22.05.2020
Optužnica protiv dve žene zbog učešća u ISIS-u
Specijalno tužilaštvo Кosova podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv dve žene sa Kosova sa inicijalima L.I. i A.A., za krivično dela "organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi".
  • 22.05.2020
Kurtiju preti
Odlazeći kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je sinoć na Fejsbuku pretnju koju je njemu i pripadnicima Pokreta Samoopredeljenje uputila fantomska grupa "Albanska dobrovoljačka garda".
  • 20.05.2020