Božidar Dejanović: Prijave me i kad kažem „dobar dan“

Predsednik Opštine Klokot Božidar Dejanović, protiv koga je podignuta optužnica za zloupotrebu javnog novca i otpuštanja 51 radnika u tamošnjem zdravstvu i obrazovanju, odbacuje sve optužbe. Dejanović za RTV Kim navodi da i „kada nekome u Klokotu kaže dobar dan“ dobije prijavu.

Podeli ovaj članak sa:
  • Božidar Dejanović (Foto Opština Klokot)

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu je krajem decembra podiglo optužnicu protiv Dejanovića zbog krivičnog dela nenamenskog trošenja novca i otpuštanja 51 radnika. Tužba je podignuta i protiv direktora za obrazovanje u ovoj loklanoj samoupravi Gorana Marinkovića. Predsednik opštine u izjavi za RTV Kim odbacuje tužbe.

„Mi smo postupili na osnovu inspektorskog nadzora koji je izvšen od strane prosvetne inspekcije u Gnjilanu koji su nam naložili da raspišemo konkurs za radna mesta i naveli da moramo da eliminišemo sve zakonske nepravilnosti u administrativnom i finansijskom smislu u školi Sveti Sava, školi Marko Rajković i Tehničkoj školi. Mi smo objavili konkurs, a nakon toga svi ti radnici koji su se žalilli Inspektoratu rada u Gnjilanu dobili su negativan odgovor. Tako da što se toga tiče mi odbacujemo navode optužnice i dostavićemo sve dokaze sudu i nadam se da će sud da uvidi da je Inspektorat rada doneo pravu odluku“.

Ovu odluku Inspektorata rada u Gnjilanu je, kaže Dejanović, potvrdio i Inspektorat rada u Prištini.

„Tu je stavljena tačka i ne znam kako je Tužilaštvo gledalo na njihove tužbe, ali mi ćemo dokaze da dostavimo sudu i medijma, a mi optužbe odbacujemo i svoju nevinost ćemo dokazati pred sudom. Prvo nije 51 radnik, jer je 15 do 20 radnika samovoljno napustilo kada smo mi došli na vlast i oni su napisali pisane izjave gde se odriču plate jer su primljeni sa ulice, primeljeni su bez konkursa. Nakon toga imamo 10 do 15 radnika koji nisu išli na posao. To su pomoćni radnici koji nisu hteli da se potpisiju kada dolaze na posao i kada odlaze. Ovde je ranije bio javašluk a mi smo to doveli u regulativu“.

Među ostalim radnicima neki su, kaže, vraćeni na posao ali su prethodno morali da „prođu zakonsku proceduru„.

Osim radnika, nezadovoljstvo zbog postupka predsednika opštine Klokot izneli su i predstavnici NVO “Avonet” iz Uroševca. „ Zvaničnici ove institucije zloupotrebili su javni novac, loše upravljali javnim novcem, a takođe su sprovodili radnje kojima su, kako je utvrđeno, prekršili zakon. Ovo je rezultiralo optužnicom protiv gradonačelnika Klokota, Božidara Dejanovića i direktora za obrazovanje, Gorana Marinkovića”, naveli su u Avonetu.

Govoreći o optužbama NVO Avonet, Dejanović kaže da je direktor te organizacije Kenan Gaši na početku mandata 2018. godine od njega tražio usluge, te da ga je on odbio i da su trenutka krenule optužbe od tog trenutka.

„Taj čovek je po meni korumpiran, kompromitovan i on je zlonameran. I on uopšte ne vidi šta se sve poboljšalo u opštini Klokot. A poboljšala se infrastruktura, zaposlili su se radnici, imamo igrališta za decu, osvetljenja, gradimo mostove. On kaže zloupotreba novca. Kog novca? Koji novac smo zloupotrebili? Taj čovek je hteo iz opštine Klokot da dobije neke benificije. Mogu da kažem da su to čiste izmišljotine i laži“.

Gradonačelnik Klokota je u novembru prošle godine saslušan u policiji u Gnjilanu zbog napada na Ognjena Krčmarevića. Krčmarević je optužio Dejanovića da ga je napao u lokalnom kafiću zbog navodnog pristupa njegovom Fejsbuk profilu.

„U Opštini Klokot je problem kad kažem nekome dobar dan, on me prijavi da sam ga psovao. Mene j bivši gradonačelnik napao dva puta, više puta su me napadali i drugi a protiv njih se ne pokreće nikakva procedura. Meni je bezbednost ugrožena. To je izmišljen slučaj. Imam dva svedoka koji su dali izjave da nije bilo pretnji. Tu je bio konobar i još jedan dečko. Ja sam ušao normalo i popričao. To što neko izmišlja slučaj i to ćemo dokazati na sudu. A za to je Ognjen Krčmarević dobio protiv tužbu za lažno prijavljivanje“, kaže Dejanović za RTV Kim.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane