Vesti
Hronika

Borislavu Saviću iz Suvog Dola policajci pisali dve kazne za sat vremena

Pripadnici Policije Kosova u Gračanici, napisali su juče dve prekršajne kazne Borislavu Saviću iz Suvog Dola kod Lipljana. Najpre je kažnjen što je u blizini svoje njive zapalio travu, a nešto kasnije i zbog verbalnog napada na policajce.
Borislavu Saviću iz Suvog Dola policajci pisali dve kazne za sat vremena
Policijska stanica u Gračanici (Foto Kim arhiva)

„Čistio sam svoju njivu i na obližnjem smetlištu zapalio sam travu. U tom trenutku je naišla policijska patrola i policajci su mi tražili ličnu kartu. S obzirom da sam pre dva dana izgubio kosovsku ličnu kartu, rekao sam da kod sebe nemam dokumenta. Otišli smo do moje kuće i dao sam im srpsku ličnu kartu. Oni su mi napisali kaznu od 100 evra za paljenje trave“, rekao je Savić za NEW PRESS.

Nakon što su mu napisali kaznu, policajci, prema rečima Savića, nisu hteli da mu vrate ličnu kartu.

„Nisam mogao da se sporazumem s njima jer nisu govorili srpski, pa sam sa bratom i ocem otišao u Policijsku stanicu u Gračanici, da vidim o čemu se radi. Tamo su mi napisali još jednu kaznu, jer sam ih navodno verbalno napao. Ja sam od njih samo tražio da mi se obrate na srpskom, jer ne razumem albanski. Kad su mi napisali i tu kaznu tražio sam da mi vrate ličnu kartu, ali su mi rekli da, dok ne platim kaznu neće da mi vrate ličnu kartu, zato što piše Policijska uprava za Prištinu, koju izdaje MUP Srbije“, kaže Savić.

Nakon toga Savići su zatražili razgovor sa komandirom, ali su ih policajci, kako tvrdi, nasilno izbacili iz Policijske stanice.

„Počeli su da nas guraju i rekli su da izađemo iz Policijske stanice. Uhvatili nas za ramena i izbacili nas iz stanice. Bio sam sa ocem i bratom. Rekli su nam, da ako hoću da znam šta pričaju, da učim albanski. Ličnu kartu mi nisu vratili i to je sad tako. Nemam nikakav dokumenat, a za dva dana trebam da primim drugu dozu vakcine, nemam kako da odem, to mi je problem, ne mogu da se krećem bez ličnog dokumenta“, navodi Borislav Savić.

Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković izjavio je u telefonskoj izjavi za NEW-PRESS da će Saviću biti vraćena lična karta kad bude platio kaznu.

“Po zakonu je tako, kad bude platio kaznu vratiće mu se lična karta. To je zato što je priložio srpsku ličnu kartu, a nije priložio kosovsku”, naveo je Trajković.

O navodima Savića da je iz Policijske stanice zajedno sa bratom i ocem fizički izbačen i da su mu policajci rekli da “mora da nauči albanski, ako hoće da ih razume”, Trajković je kazao da ne veruje da se to desilo, ali da će danas proveriti ove navode.Ostale vesti

Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021
Elek: Sofronijević i dalje na intenzivnoj nezi, stanje stabilno
Zdravstveno stanje Srećka Sofronijevića, ranjenog vatrenim oružjem u sukobu građana i policije 13. oktobra u Zvečanu je stabilno.
  • 15.10.2021