Vesti
Hronika

Bomba na kuću predsednika PO Lipljan

Ispred porodične kuće predsednika Privremenog organa opštine Lipljan, Zlatka Lazića, u Gušterici, bačena je eksplozivna naprava, prenosi RTS.

Bomba na kuću predsednika PO Lipljan
(Foto RTS)

Lazićima je ostavljena i preteća poruka na srpskom jeziku.

Bomba, međutim, nije eksplodirala i policija ju je u međuvremenu uklonila, dok je preteća poruka ostavljena na pomoćnom objektu u dvorištu Lazića.

"Porodica Zlatka Lazića jako je uznemirena, jer ovo nije prvi put da se na njih vrši pritisak zastrašivanja, kao i na druge opštinske funkcionere," dodaje RTS i podseća da je novembra meseca, prošle godine, Lazićima zapaljen pomoćni objekat.

Niz pretnji opštinskim funkcionerima na centralnom Kosovu, zapaljeni automobili
Podsetimo, početkom februara zapaljen je automobil sekretaru Privremenog organa opštine Priština sa sedištem u Gračanici, Negovanu Šaranoviću.

Prethodno je, početkom decembra 2015, zapaljen i automobil direktora bolnice u Gračanici, dr Nebojše Milovanovića, a ostavljena mu je i preteća poruka na ulaznim vratima kuće. Dan nakon što su nepoznati počinioci zapalili njegov automobil, funkcionerima opštine Gračanica upućene su SMS poruke sadržine: "Doca je goreo jutros, vi ste sledeći, čuvajte porodice".Ostale vesti

Radnik Trepče preminuo usled teških povreda
Jedan radnik RMHK "Trepča" u Leposaviću, preminuo je danas nakon što je teško povređen mašinom za rad.
  • 25.09.2020
Napeto ispred kancelarije veterana OVK
Nakon današnjeg hapšenja lidera ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija, ispred kancelarije ovog udruženja okupio se veći broj ljudi, a situacija je iz časa u čas sve napetija, prenosi Reporteri.
  • 25.09.2020
Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020