Bomba i preteće poruke lokalnim funkcionerima

Ručnu bombu koja je bačena ispred kuće Zlatka Lazića u Gušterici kontrolisanom eksplozijom uništile su danas specijalizovane ekipe kosovske policije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Bomba i preteće poruke u Gušterici (Foto Kim)

Eksplozivna naprava i preteće poruke ostavljene na pomoćnom objektu prošle noći uznemirile su porodicu.

“Vučiću pe..ru postavio si najveće lopove na vlast, zapošljavaju bogataše a za sirotinju nema mesta. Moraću da počnem da ubijam”, glasi jedna od poruka ostavljena na pomoćnom objektu kod Zlatka Lazića.

Na drugoj je pisalo: “Za donacije i vaučere koje ste podelili tek ćete da ispaštate”.

Zlatko Lazić, inače, predsednik Privremenog organa opštine Lipljan kaže da ne zna šta bi mogao da bude motiv za takve pretnje.

“Ovo je toliko neljudski i nije prvi put, ali se nadam da će policija da nađe počinioce i kazni ih. Ne znam šta bi mogao da bude motiv, ja pomažem puno ljudima, nikada ni sa kim nisam imao nešto loše, imam razumevanja, sa svima popričam i pomognem koliko mogu”, kaže Lazić za RTV KIM.

Preteće poruke upućene lokalnim funkcionerima koji žive u Gušterici nisu novost. Novost je međutim, što je jedna takva stigla i na vrata Ratibora Arsića. Iako sumnja da je greškom dostavljena na njegovu adresu, sadržaj poruke ga je uznemirio.

“Oko 11 i 15 čuli smo neki zvuk tamo na kapiji, ustali smo i videli papir ispod kapije, ubačen. Neki momak je pretrčao preko mosta i otišao, a mi smo našli tu poruku”, kaže Arsić.

I Lazići i Arsići su tokom prethodnih godina imali problema, u više navrata su podmetani požari na njihovim objektima.

I dok jedni sumnjaju šta bi mogao da bude motiv, drugi su ubeđeni da su se lokalni zvaničnici “zamerili građanima”.

“To je verovatno zbog posla, obećavaju brda i doline i ništa posle. Ja znam da se to ne odnosi na nas i jutros ne bi odneli policiji ali smo videli da je tamo (kod Lazića) bilo nekih problema i zbog toga smo dali”, kaže Ratibor Arsić.

Ognjen Maksimović, ujak Zlatka Lazića, ne veruje da je napad etnički motivisan, već sumnja da su u pitanju politički razlozi.

“Ponavlja se ovo i to je tragično, prethodno je bila paljevina. Šta je u pitanju da li politički motivi…? Ne bih rekao da je neki terorizam, ali nešto jeste. Ljudi žive nespokojno, vlada prividni mir ali se nikad ne zna šta će se dogoditi. Ja iskreno sumnjam da je neko odavde, neko ko je protivnik ove politike, kađe Maksimović.  

Tokom prošle i početkom ove godine zapaljeni su atuomobili lokalnim funkcionerima Negovanu Šaranoviću i Nebojši Milovanoviću, a u više navrata su ostavljane i preteće poruke. Ishod tih događaja i dalje je nepoznanica za javnost.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane