Vesti
Hronika

Bomba i preteće poruke lokalnim funkcionerima

Ručnu bombu koja je bačena ispred kuće Zlatka Lazića u Gušterici kontrolisanom eksplozijom uništile su danas specijalizovane ekipe kosovske policije.
Bomba i preteće poruke lokalnim funkcionerima
Bomba i preteće poruke u Gušterici (Foto Kim)

Eksplozivna naprava i preteće poruke ostavljene na pomoćnom objektu prošle noći uznemirile su porodicu.

“Vučiću pe..ru postavio si najveće lopove na vlast, zapošljavaju bogataše a za sirotinju nema mesta. Moraću da počnem da ubijam”, glasi jedna od poruka ostavljena na pomoćnom objektu kod Zlatka Lazića.

Na drugoj je pisalo: “Za donacije i vaučere koje ste podelili tek ćete da ispaštate”.

Zlatko Lazić, inače, predsednik Privremenog organa opštine Lipljan kaže da ne zna šta bi mogao da bude motiv za takve pretnje.

“Ovo je toliko neljudski i nije prvi put, ali se nadam da će policija da nađe počinioce i kazni ih. Ne znam šta bi mogao da bude motiv, ja pomažem puno ljudima, nikada ni sa kim nisam imao nešto loše, imam razumevanja, sa svima popričam i pomognem koliko mogu”, kaže Lazić za RTV KIM.

Preteće poruke upućene lokalnim funkcionerima koji žive u Gušterici nisu novost. Novost je međutim, što je jedna takva stigla i na vrata Ratibora Arsića. Iako sumnja da je greškom dostavljena na njegovu adresu, sadržaj poruke ga je uznemirio.

“Oko 11 i 15 čuli smo neki zvuk tamo na kapiji, ustali smo i videli papir ispod kapije, ubačen. Neki momak je pretrčao preko mosta i otišao, a mi smo našli tu poruku”, kaže Arsić.

I Lazići i Arsići su tokom prethodnih godina imali problema, u više navrata su podmetani požari na njihovim objektima.

I dok jedni sumnjaju šta bi mogao da bude motiv, drugi su ubeđeni da su se lokalni zvaničnici “zamerili građanima”.

“To je verovatno zbog posla, obećavaju brda i doline i ništa posle. Ja znam da se to ne odnosi na nas i jutros ne bi odneli policiji ali smo videli da je tamo (kod Lazića) bilo nekih problema i zbog toga smo dali”, kaže Ratibor Arsić.

Ognjen Maksimović, ujak Zlatka Lazića, ne veruje da je napad etnički motivisan, već sumnja da su u pitanju politički razlozi.

“Ponavlja se ovo i to je tragično, prethodno je bila paljevina. Šta je u pitanju da li politički motivi…? Ne bih rekao da je neki terorizam, ali nešto jeste. Ljudi žive nespokojno, vlada prividni mir ali se nikad ne zna šta će se dogoditi. Ja iskreno sumnjam da je neko odavde, neko ko je protivnik ove politike, kađe Maksimović.  

Tokom prošle i početkom ove godine zapaljeni su atuomobili lokalnim funkcionerima Negovanu Šaranoviću i Nebojši Milovanoviću, a u više navrata su ostavljane i preteće poruke. Ishod tih događaja i dalje je nepoznanica za javnost.Ostale vesti

Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020
Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivično delo prostitucije
U Prištini i Kosovu Polju uhapšene su četiri osobe osumnjičene za izvršenje krivičnih dela „omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju“, „obezbeđivanje prostorija za prostituciju“ i „saizvršilaštvo“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.
  • 16.09.2020