Vesti
Hronika

Bojić: Policija pronašla dokaze koji će koristiti tokom istrage

Policija Kosova je na mestu na kom je pucano na Olivera Ivanovića pronašla “određene dokaze koji će se koristiti u daljem toku istrage“, kaže za RTV Kim regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.
Bojić: Policija pronašla dokaze koji će koristiti tokom istrage
Spaljeni automobil koji je korišćen prilikom ubistva Ivanovića (Foto Kim)

Bojić za RTV Kim kaže da je oko 9:15 pronađeno zapaljeno vozilo marke “opel astra“ koje nije imalo registarske oznake.

“Jutros oko 8:10 došlo je do incidenta i tom prilikom je upotrebljeno vatreno oružje i ranjeno je lice Oliver Ivanović. Lice je odmah prebačeno u KBC Kosovska Mitrovica na reanimaciju. Dežurni lekari su konstatovali smrt. Uviđajna ekipa je odmah izašla na licu mesta radi vršenja uviđaja gde su pronađeni određeni predmeti i tragovi koji će koristiti za dalji tok istrage. Takođe, oko 9:15 u ulici Vojvode Putnika pronađeno je putničko motorno vozilo marke ’opel astra’ bez registarskih oznaka koje je zapaljeno“, kaže Bojić.

Policija je blokirala deo Kosovske Mitrovice u kojem je danas ubijen lider GI SDP Oliver Ivanović.

Ispred sedišta SDP-a pojavili su se advokat ubijenog Olivera Ivanovića Nebojša Vlajić i potpredsednica SDP-a Ksenija Božović.

Na prilazu Mitrovici primetne su policijske patrole kod Dudinog krša i na ulazu u Zvečan.

Patrola policije ima i po samom gradu.

Na ulicama Kosovske Mitrovice nema gužve, ulice su poluprazne.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021