Vesti
Hronika

Bogdanović: Vulinu zabranjeno da javno govori o ubistvu Ivanovića

Boban Bogdanović, prijatelj ubijenog Aleksandra Gligorijevića Pukija, koji je nedavno izneo svoja saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića i ispričao da je ubica Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić a nalogodavac Zvonko Veselinović. Nakon njegovog istupa u javnosti ministar policije Aleksandar Vulin ga je vređao, a Bogdanović za Nova.rs objašnjava da je prvom čoveku srpske policije zabranjeno da se oglašava o slučaju Ivanović zbog niza laži koje je izneo.
Bogdanović: Vulinu zabranjeno da javno govori o ubistvu Ivanovića
Boban Bogdanović (Foto Krik)

Dok je tužilaštvo ćutalo, slučajem su se bavili policija i njen ministar Aleksandar Vulin koji su pokušali da ga diskredituju. U saopštenju koji je policija objavila odmah po saslušanju Bogdanovića ističe se da „nije izneo nijednu novu činjenicu“ i da za svoje tvrdnje nije ponudio dokaze.

Ministar Vulin je na konferenciji sutradan Bogdanovića oslovljavao pogrdnim nadimkom Pacov, optužio ga da laže i naveo da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“, te da njegove tvrdnje ne mogu da se provere. Vulin je tada najavio i krivičnu prijavu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela.

Ipak, tu nije bio kraj vršenju pritisaka na Bogdanovića, jer kako on tvrdi, prilikom njegovog saslušanja u SBPOK Ninoslav Cmolić je pokušao da ga diskredituje i vršio pritisak da odmah ode na poligraf.

Bogdanović je već tada najavio da će u Tužilaštvu za organizovani kriminal ponoviti sva svoja saznanja, kao i da ostajem pri svakoj izgovorenoj reči.

"Apsolutno ću ponoviti sva moja saznanja koja sam izneo. Dobio sam informaciju da je Vulinu zabranjeno, nakon one sramne konferencije gde je izneo neistine, da se oglašava više po ovom pitanju. Predsednik Aleksandar Vučić mu je zamerio što je izneo neistine - jer ga služba nije obavestila da sam bio u Predsedništvu ranije da se posavetujem, kao i da su mu podmetnuli informacije da sam radio intervju za KRIK šest meseci ranije. Ta činjenica je sakrivena od predsednika i podmetnuta je laž da je snimanje KRIK-a bilo ranije. Pretpostavljam i da je navodno poligrafsko ispitivanje Radoičića podmetnuto kao laž, od strane onih koji su umešani u ubistvo Ivanovića. Zbog te sramotne konferencije gde su plasirane laži, a Vučić je to saznao iz zapisnika o mom saslušanju, te je reagovao da do kraja Vulin više ne sme da iznosi javnosti bilo šta po mom pitanju", ispričao je Bogdanović za naš portal.

Bogdanović tvrdi da je pre intervjua za KRIK išao u Predsedništvo kako bi se konsultovao da li saznanja da iznese pre ili posle izbora, ali da je od ljudi iz protokola upućen da svoju građansku dužnost ispuni.

Ipak, reakcija policije je kontradiktorna, s obzirom na to da prete prijavom za neprijavljivanje krivičnog dela, a sa druge strane relativizuju iznete tvrdnje i karakterišu ih kao "ništa novo".

"Nakon mog saslušanja u SBPOK stojim pri stavu da su Vulin i Cmolić tog dana hteli da skrenu istragu u drugom pravcu, zarad zaštite onih koji su učestvovali u planiranju ubistva Ivanovića", tvrdi Bogdanović za naš portal.

Tužilaštvo je ipak odreagovalo i Bogdanović je trebalo 15. aprila da bude saslušan, ipak, iz nepoznatih razloga, stiglo mu je obaveštenje da je poziv odložen za 20. april, ali zbog čega, nije mu rečeno u tom trenutku.

"Niko me nije obavestio o razlogu pomeranja saslušanja. Zaključujem da je došlo do odlaganja zbog hapšenja Darka Šarića i njegove organizovane kriminalne grupe, pretpostavljam da postoji i umešanost te grupe u to što se desilo 2018. godine. Verovatno u razgovorima koji su "razbijeni" postoje i stvari koje su vezane za Oliverovo ubistvo, smatram da je moje pomeranje bilo iz razloga da bi se uhapsili svi oni i da se ukrste sve informacije", tvrdi Bogdanović.Ostale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022