Vesti
Hronika

Bogdanović u Euleksu promenio iskaz: Lainović nije pucao u Olivera

Boban Bogdanović tvrdi da je izneo neke nove detalje vezane za likvidaciju Olivera Ivanovića, kao i nova saznanja do kojih je došao, a jedno od njih je da Ljubomir Lainović nije osoba koja je pucala u lidera GI SDP.
Bogdanović u Euleksu promenio iskaz: Lainović nije pucao u Olivera
Boban Bogdanović (Printskrin Jutjub@KRIK)

Kako javlja Nova.rs, Bogdanović je juče proveo tri sata u razgovoru sa tužiocima Euleksa, gde je izneo svoja saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića, na koga je izvršen atentat u januaru 2018. godine. On je izjavio da ne može da iznese sve detalje razgovora, ali je naveo da po novim informacijama, čovek koji je pucao u Ivaovića nije bio Ljubomir Lainović.

"Što se tiče samog izvršioca, u proteklih nekoliko meseci, došao sam do novih saznanja. Ekskluzivno sada mogu reći da Lainović definitivno nije bio taj koji je pucao na Olivera Ivanovića. Svedočenje koje sam dobio od mog prijatelja Aleksandra Gligorijevića, to jeste ono što je on meni preneo. Ali Lainović, koliko ja znam, na osnovu informacija do kojih sam došao u proteklih nekoliko meseci, nije izvršio ubistvo", kazao je Bogdanović za Nova.rs.

On je izrazio nadu da će njegov iskaz pomoći u rasvetljavanju zločina koji je uzbudio i srpsku i kosovsku javnost.

"U proteklih pet meseci došao sam do nekih novih saznanja i ovom prilikom vama ne mogu, naravno, da kažem o kakvim saznanjima se radi, mislim da će biti ključna u dokazima o Oliverovom ubistvu. Uz pomoć Euleksa treba formirati jednu međunarodnu komisiju sastavljenu od tužilaštva iz Srbije i kosovskog tužilaštva, kako bi se izvršilo ispitivanje Veljka Belivuka za koga smatram da je čovek koji može dati odgovore na brojna pitanja, čak i u potpunosti rasvetliti ubistvo Ivanovića, jer se i ponudio da tako nešto uradi. Ono što je meni bitno je da ću ovim danom pomoći i srpskim i prištinskim vlastima da pronađu zajednički jezik, kako bi se ubistvo Olivera Ivanovića u potpunosti rasvetlilo. Smatram da je to jedna od bitnih stvari kako bismo došli do zajedničkog suživota i saradnje između srpskog i albanskog naroda na Kosovu i Metohiji", izjavio je Bogdanović.

On je još dodao da mu je sigurnost ugrožena i to od strane Milana Radoičića, koga je optužio i za umešanost u ubistvo Ivanovića.

"Kompletna logistika, priprema ubistva išla je od gospodina Radoičića i to se zna. Njega je amnestirao Aleksandar Vučić", naveo je Bodanović.Ostale vesti

U pucnjavi ispred diskoteke u Gračanici ranjen Srbin
Ispred diskoteke na ulazu u Gračanicu iz pravca Lapljeg Sela, sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je ranjen muškarac Lj. M. (55) srpskog porekla iz Lipljana, a kako Kosovo onlajn saznaje, na njega je pucao jedan Albanac.
  • 02.10.2022
Seksualno uznemiravanje u Peći, policija uhapsila osumnjičenog

Kosovskoj policiji u Peći ovog utorka je prijavljen slučaj seksualnog uznemiravanja koji je sinoć postao glavna vest u prištinskim medijima, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere.

  • 01.10.2022
Uhapšen osumnjičeni za seksualni napad
Kosovska policija identifikovala je i uhapsilo F.B. za koga se sumnja da je seksualno napastvovalo žrtvu 27. septembra ove godine, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Peći.
  • 30.09.2022
Neprijavljeni evri u čarapama
Carinici su na prelazima Horgoš i Preševo sprečili pokušaje krijumčarenja neprijavljenog novca i zaplenili oko 40.000 evra, a značajan deo novca bio je sakriven u muškim čarapama, saopštila je Uprava carina.
  • 30.09.2022
Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022