Vesti
Hronika

Bogdanović tužio Aleksandra Vučića zbog izjave da je narkodiler

Generalni sekretar Instituta za evroatlantsku strategiju Kosova Boban Bogdanović podneo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog povrede ugleda i čast.
Bogdanović tužio Aleksandra Vučića zbog izjave da je narkodiler
Boban Bogdanović (Foto arhiva Kim)

Radi naknadne nematerijalne štete, Bogdanović traži od Vučića 300.000 dinara.

Bogdanović je tužio Vučića jer je predsednik Srbije na konferenciji za novinare 8. avgusta 2023. godine, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je Bogdanović narko diler i da ima 13 presuda.

„Nije taj Bogdanović mnogo važan, on je samo Kurtijev potrčko na Kosovu, inače je bio narkodiler i sve i svašta, ima trinaest presuda nekih, pa ga oni drže za to i taj nam vodi proteste, odnosno on je vođa protesta, nije ni to bitno, bio je i ovaj drugi hrvatski državljanin Ponoš koji je isto izražavao to zadovoljstvo pismom onih kojih mrze Srbiju da budem sasvim otvoren i koji traže da priznamo i nezavisnost Kosova i odreknemo se Republike Srpske“, naveo je Vučić.

Bogdanović je najavio da će protiv predsednika Srbije podneti i tužbu pred međunarodnim pravnim institucijama.

„Ova tužba je pokušaj da se spasi moj život. Na toj konferenciji za novinare Vučić je pokušao da stvori atmosferu da sam ja narkodiler i da sam blizak kriminalnim krugovima. Kada bi mi se nešto desilo onda bi se te apsolutne neistine koristile kao objašnjenje onoga što mi se sprema. Ljudi iz bezbednosnih struktura su mi saopštili da je odlučeno da do kraja godine budem likvidiran, između ostalog i zbog dokaza koje sam ranije izneo o ubistvu Olivera Ivanovića“, rekao je Bogdanović agenciji Beta.

On je ranije ispričao medijima detalje koje mu je preneo „blizak“ prijatelj iz grupe „Principi“ Veljka Belivuka o ubistvu Olivera Ivanovića.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023