Vesti
Hronika

Bogdanović saslušan povodom saznanja o ubistvu Ivanovića

Boban Bogdanović izneo je svoja saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal, a kako saznaje Nova.rs on je ponovio sve ono što je ranije rekao za KRIK. On je prethodno u ispovesti za KRIK naveo da je od svog prijatelja Aleksandra Gligorijevića saznao da je izvršitelj Ivanovićevog ubistva Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić, a nalogodavac Zvonko Veselinović.
Bogdanović saslušan povodom saznanja o ubistvu Ivanovića
Mesto ubistva Olivera Ivanovića (Foto arhiva Kim)

Nakon gotovo dva sata ispitivanja, Bogdanović je iz tužilaštva izašao zadovoljan. Za portal Nova.rs je rekao da očekuje da se institucije po prvi put ozbiljno posvete istrazi, a trebalo bi i da bude pozvan kao svedok na suđenju u Prištini.

"Što se tiče tužioca nemam primedbu, bilo je korektno sa njegove strane i izneo sam sva svoja saznanja, sve je proteklo u skladu sa zakonom. Ali, još uvek očekujem odgovor na moj zahtev za mere bezbednosti", istakao je Bogdanović.

Podsetimo, advokat Bogdanovića je nedavno zatražio obezbeđenje za svog klijenta, jer kako tvrdi, primetio je da ga određene osobe slušaju, kao i da mu se telefon prisluškuje.

"Ja sam svoju građansku dužnost ispunio i čini mi se da će sada institucije zaista reagovati, jer ću biti pozvan i kao svedok u Prištini na Kosovu", rekao je Bogdanović.

Kosovske institucije su nedavno kontaktirale Bogdanovića i najavile da može da očekuje poziv za saslušanje i u kosovskom tužilaštvu.

"Po prvi put su vrlo ozbiljno pristupili istrazi, ali i dalje mora postojati pritisak javnosti, jer ako se desi da predmet ponovo bude sklonjen u fioku, onda je jasno da je na ubistvu potpis države", zaključio je Bogdanović.

Nakon njegovog izlaska u javnost, ministar policije Aleksandar Vulin je sutradan sazvao konferenciju za novinare, na kojoj je vređao Bogdanovića i rekao kako je on izneo laži, kao i da nije rekao "ništa novo".

Ipak, poziv je na iznenađenje javnosti stigao, ali je iz nepoznatih razloga saslušanje odloženo. Prvobitno je trebalo da se održi 15. aprila, ali je iz neobjašnjenih razloga pomereno za 20. april.

Prema rečima Bogdanovića, postoji mogućnost da je do odlaganja došlo zbog novih saznanja o ubistvu političara Olivera Ivanovića, koja su povezana upravo sa dešifrovanjem poruka sa Skaja.

"Niko me nije obavestio šta je razlog odlaganja. Zaključujem da je do toga došlo zbog hapšenja Šarića i njegove kriminalne grupe, pretpostavljam da postoji umešanost te grupe u to što se desilo 2018. godine. Verovatno u razgovorima koji su "razbijeni" postoje i stvari koje su vezane za Oliverovo ubistvo, smatram da je moje pomeranje bilo da bi se svi oni uhapsili i da se ukrste te informacije", objasnio je Bogdanović.

Podsetimo, Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, za KRIK je ranije ispričao da mu je prijatelj u amanet ostavio istinu o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića. Gligorijević mu je, kaže, ispričao ko je ubio, ko naredio, a ko je organizovao ubistvo Ivanovića.

Njegov prijatelj ubijen je 2020. od ruke svojih nekadašnjih saradnika - Belivukove grupe u kući u Ritopeku, a njegovo telo su iskasapili i na leđima urezali reč “izdaja” jer su otkrili da se okrenuo protiv njih.Ostale vesti

Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
  • 23.05.2022
Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022