Vesti
Hronika

Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak

Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
 • 31.07.2022
 • 18:23 h
 • Hronika
 • izvor: Radio Kontakt Plus, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 1084
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Kosovska Mitrovica (Foto Radio Kontakt Plus)

U deset časova ponovo se oglasila sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici.

Kosovska policija: Na nekoliko lokacija se čula pucnjava, nema povređenih

Kosovska policija saopštila je da imaju zvanične informacije da se na nekoliko lokacija čula pucnjava iz vatrenog oružja, te da su "neki od pucnjeva" bili usmereni u pravcu policijskih jedinica, te da nema povređenih. Nisu, međutim, precizirali o kojim se lokacijama radi.

"Takođe su obezbeđene informacije od strane građana da postoje slučajevi privođenja i maltretiranja albanskih građana, kojima su nanešene povrede i materijalne štete na njihovim vozilima od strane osumnjičenih lica za koje se sumnja da su deo organizacija koji blokiraju puteve" - naveli su dalje iz KP-a.

U Rudaru mirno

U Rudaru je blokada puta u međuvremenu ojačana putničkim vozilma i kamionima natovarenim peskom. A među građanima su bili i drugi politički predstavnici Srba iz redova Srpske liste - Milan Radojević, Ivan Todosijević, Ivan Zaporožac.

Mirno i u južnom delu Kosovske Mitrovice

I u južnom delu grada situacija je takođe mirna. S južne strane mosta nalazi se više parkiranih vozila policije, a na samom mostu više vozila karabinjera. Građani sa južne strana grada šetaju u manjim grupicama u blizini mosta, gde su pripadnici policije sve vreme prisutni.

U Kosovskoj Mitrovici mirno

U Kosovskoj Mitrovici je mirno. Lokali i kafići su zatvoreni. Na ulicama su u manjem broju građani koji šetaju.

Kosovska policija je saopštila da se prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, nastavljaju blokade puteva na više različitih lokacija u pravcu prelaza Jarinje i Brnjak, koji su zatvoreni za saobraćaj.

Kosovska policija je pozvala građane da ne nasedaju na lažne vesti i stvaraju paniku.

“Za sada nema zvaničnih informacija o povređenim građanima ili policijskih službenika, pa pozivamo i apelujemo na sve medije i građane da ne nasedaju na lažne vesti koje destabilizuju situaciju i stvaraju paniku” stoji u saopštenju.

20:30 Posle gotovo tri sata, sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici je prekinuta. 

Kosovska policija je saopštila da su prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni za putnički saobraćaj i vozila zbog blokade saobraćajnica u pravcu ovih prelaza. Saopštenje je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici policije. 

 

Kako javlja reporter Radio Kontakt Plusa sa terena, situacija u Rudaru je mirna. Put je blokiran nedaleko od Krsta. Blokada je napravljena kamionima od kojih su pojedini natovareni zemljom. U blizini blokade je i više vozila hitne pomoći. 

"U Zupču i Rudaru, kako su javile patrole. Za sada je situacija mirna, kako nam je javljeno", rekao je Hoti, navodeći da za sada nema nikakvih drugih informacija.

Sirena u Kosovskoj Mitrovici, u ovim trenucima, u 18.30, i dalje traje.

Na ulicama grada su okupljeni građani koji stoje i posmatraju. Kroz grad su više puta prošla vozila hitne pomoći.Ostale vesti

Izvršen pretres u Rudaru i Zvečanu u vezi sa događajima u Banjskoj, nema uhapšenih
Pripadnici Kosovske policije izvršili su danas u kasnim poslepodnevnim časovima pretres u dve kuće u opštini Zvečan, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.
 • 04.10.2023
KP: Uhapšene dve osobe zbog prodaje oružja
Dve osobe iz Peći se sumnjiče za krivično delo uvoz, izvoz, snabdevanje, prevoz, proizvodnja, neovlašćena razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili eksploziva, saopšteno je medijima iz Kosovske policije.
 • 04.10.2023
Federalna uprava policije BIH o navodima da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli, a isto mu bilo transportovano u Beograd odakle ga je prenosio na Kosovo, oglasila se i Federalna uprava policije za N1 Sarajevo.

 • 04.10.2023
Pretraga terena u Banjskoj i dalje traje

Policija Kosova i dalje sprovodi pretragu terena u Banjskoj. Situacija na severu Kosova je mirna.

 • 04.10.2023
Više javno tužilaštvo najavilo žalbu na sudsku odluku o puštanju Radoičića

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu će se žaliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivićnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova.

 • 04.10.2023
Radoičić pušten iz pritvora, zabranjen mu odlazak na Kosovo
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.
 • 04.10.2023