Vesti
Hronika

Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak

Blokirani su putevi kod Rudara i Zupča - potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.
Blokada puteva kod Rudara i Zupča, policija zatvorila Jarinje i Brnjak
Kosovska Mitrovica (Foto Radio Kontakt Plus)

U deset časova ponovo se oglasila sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici.

Kosovska policija: Na nekoliko lokacija se čula pucnjava, nema povređenih

Kosovska policija saopštila je da imaju zvanične informacije da se na nekoliko lokacija čula pucnjava iz vatrenog oružja, te da su "neki od pucnjeva" bili usmereni u pravcu policijskih jedinica, te da nema povređenih. Nisu, međutim, precizirali o kojim se lokacijama radi.

"Takođe su obezbeđene informacije od strane građana da postoje slučajevi privođenja i maltretiranja albanskih građana, kojima su nanešene povrede i materijalne štete na njihovim vozilima od strane osumnjičenih lica za koje se sumnja da su deo organizacija koji blokiraju puteve" - naveli su dalje iz KP-a.

U Rudaru mirno

U Rudaru je blokada puta u međuvremenu ojačana putničkim vozilma i kamionima natovarenim peskom. A među građanima su bili i drugi politički predstavnici Srba iz redova Srpske liste - Milan Radojević, Ivan Todosijević, Ivan Zaporožac.

Mirno i u južnom delu Kosovske Mitrovice

I u južnom delu grada situacija je takođe mirna. S južne strane mosta nalazi se više parkiranih vozila policije, a na samom mostu više vozila karabinjera. Građani sa južne strana grada šetaju u manjim grupicama u blizini mosta, gde su pripadnici policije sve vreme prisutni.

U Kosovskoj Mitrovici mirno

U Kosovskoj Mitrovici je mirno. Lokali i kafići su zatvoreni. Na ulicama su u manjem broju građani koji šetaju.

Kosovska policija je saopštila da se prema dosadašnjim zvaničnim informacijama, nastavljaju blokade puteva na više različitih lokacija u pravcu prelaza Jarinje i Brnjak, koji su zatvoreni za saobraćaj.

Kosovska policija je pozvala građane da ne nasedaju na lažne vesti i stvaraju paniku.

“Za sada nema zvaničnih informacija o povređenim građanima ili policijskih službenika, pa pozivamo i apelujemo na sve medije i građane da ne nasedaju na lažne vesti koje destabilizuju situaciju i stvaraju paniku” stoji u saopštenju.

20:30 Posle gotovo tri sata, sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici je prekinuta. 

Kosovska policija je saopštila da su prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni za putnički saobraćaj i vozila zbog blokade saobraćajnica u pravcu ovih prelaza. Saopštenje je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici policije. 

 

Kako javlja reporter Radio Kontakt Plusa sa terena, situacija u Rudaru je mirna. Put je blokiran nedaleko od Krsta. Blokada je napravljena kamionima od kojih su pojedini natovareni zemljom. U blizini blokade je i više vozila hitne pomoći. 

"U Zupču i Rudaru, kako su javile patrole. Za sada je situacija mirna, kako nam je javljeno", rekao je Hoti, navodeći da za sada nema nikakvih drugih informacija.

Sirena u Kosovskoj Mitrovici, u ovim trenucima, u 18.30, i dalje traje.

Na ulicama grada su okupljeni građani koji stoje i posmatraju. Kroz grad su više puta prošla vozila hitne pomoći.Ostale vesti

Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022
Na prelazu Preševo zaplenjeno više od 1.7 kilograma droge
Srpski carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo otkrili i zaplenili više od 1,7 kilograma psihoaktivne supstance, koja će nakon laboratorijskih analiza biti precizno identifikovana.
  • 05.08.2022
Preminula Bratislava Buba Morina
Nekadašnja ministarka za izbeglice i interno raseljena lica Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini. Telegram saučešća povodom njene smrti uputio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 02.08.2022
Kosovska policija: 18 privedenih zbog krijumčarenja migranata
Nakon višemesečne istrage Kosovske policije protiv krijumčarenja migranata iz azijskih zemalja privedeno je 18 lica, saopšteno je iz policije. Sumnja se da su migranti nelegalno prevoženi iz Albanije na sever Kosova sa namerom odlaska u zapadne zemlje.
  • 31.07.2022