Vesti
Hronika

Bivši ministar Numan Balić osuđen zbog seksualnog zlostavljanja

Bivši ministar zdravlja Numan Balić osuđen je na dve godine zatvora za seksualno zlostavljanje, takođe je dobio zabranu rada u oblasti medicine, saopštila je Zakletva pravde, prenosi Koha.
Bivši ministar Numan Balić osuđen zbog seksualnog zlostavljanja
Numan Balić (Foto Kosova info)

Prema optužnici koju je Osnovno tužilaštvo u Peći podiglo 29. septembra 2020. godine, Numan Balić je optužen da je 12. avgusta 2020. godine oko 22 časova u Opštoj bolnici u Peći, u svojoj kancelariji, namerno i kao profesionalac zloupotrebljavajući zdravstveno stanje žrtve A.I., seksualno opštio dodirivanjem bez njenog pristanka, dok je žrtva kritične noći bila u pratnji njenog šestomesečnog deteta, hospitalizovanog na ortopedskom odeljenju bolnice“, navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno u optužnici, dok se žrtvina beba lečila zbog povreda ekstremiteta, okrivljeni je došao u svojstvu lekara, iako ne radi na tom odeljenju, navodno u posetu bebi, a zatim je pozvao oštećenu u njegovu kancelariju, na konsultaciju i navodno da je uputi kako da obezbedi potrebne aparate.

Kako se navodi u optužnici, oštećenoj lekar nije bio poznat, ali videvši ga u medicinskoj uniformi, krenula je za njim i čim je zakoračila u njegovu kancelariju, uhvatio je za desnu ruku uvukao u kancelariju, zaključao kancelariju ugasio svetlo i pribio je uza zid i tražio da ga dodiruje govoreći ’treba li ti nešto’, žrtva je uspela da ga odgurne, otvori vrata i ode, i vrati se u sobu broj 5, dozivajući kroz prozor sobe obezbeđenje, a potom je pozvala policiju.Ostale vesti

KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021