Vesti
Hronika

Bivši ministar Numan Balić osuđen zbog seksualnog zlostavljanja

Bivši ministar zdravlja Numan Balić osuđen je na dve godine zatvora za seksualno zlostavljanje, takođe je dobio zabranu rada u oblasti medicine, saopštila je Zakletva pravde, prenosi Koha.
Bivši ministar Numan Balić osuđen zbog seksualnog zlostavljanja
Numan Balić (Foto Kosova info)

Prema optužnici koju je Osnovno tužilaštvo u Peći podiglo 29. septembra 2020. godine, Numan Balić je optužen da je 12. avgusta 2020. godine oko 22 časova u Opštoj bolnici u Peći, u svojoj kancelariji, namerno i kao profesionalac zloupotrebljavajući zdravstveno stanje žrtve A.I., seksualno opštio dodirivanjem bez njenog pristanka, dok je žrtva kritične noći bila u pratnji njenog šestomesečnog deteta, hospitalizovanog na ortopedskom odeljenju bolnice“, navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno u optužnici, dok se žrtvina beba lečila zbog povreda ekstremiteta, okrivljeni je došao u svojstvu lekara, iako ne radi na tom odeljenju, navodno u posetu bebi, a zatim je pozvao oštećenu u njegovu kancelariju, na konsultaciju i navodno da je uputi kako da obezbedi potrebne aparate.

Kako se navodi u optužnici, oštećenoj lekar nije bio poznat, ali videvši ga u medicinskoj uniformi, krenula je za njim i čim je zakoračila u njegovu kancelariju, uhvatio je za desnu ruku uvukao u kancelariju, zaključao kancelariju ugasio svetlo i pribio je uza zid i tražio da ga dodiruje govoreći ’treba li ti nešto’, žrtva je uspela da ga odgurne, otvori vrata i ode, i vrati se u sobu broj 5, dozivajući kroz prozor sobe obezbeđenje, a potom je pozvala policiju.Ostale vesti

Preminula novinarka Gordana Suša
Novinarka Gordana Suša preminula je danas posle duge i teške bolesti u 75. godini života, potvrđeno je za portal Nova.rs.
  • 22.06.2021
Godišnjica od kidnapovanja rudara kopa Belaćevac
"Danas se navršavaju 23 godine od otmice srpskih rudara, koje su albanski teroristi prisilno odveli iz fabričkog kruga ugljenokopa `Belaćevac` Termoelektrane `Obilić` na Кosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
  • 22.06.2021
Ukradena strujna instalacija iz crkve u Uroševcu

Iz pravoslavne crkve Svetog cara Uroša u Uroševcu ukradena je strujna instalacija, javio je prištinski portal Reporteri.

  • 21.06.2021
Autobus sa 50 vernika iz Srbije vraćen iz Kosovske Mitrovice
"Autobus sa 50 vernika iz centralne Srbije koji su krenuli da obeleže Zadušnice i posete hramove Srpske pravoslavne crkve na Кosovu i Metohiji, vraćen je jutros iz Кosovske Mitrovice za Beograd", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 
  • 19.06.2021
Policija demantuje vest o postavljanju srpske zastave na Košarama

Portparol kosovske policije Daut Hodža rekao je prištinskim medijima da su policijski timovi izašli na lice mesta, ali da na karauli Košare nije bilo srpske zastave.

  • 14.06.2021
Jedna osoba povređena u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici
Jedna osoba je ranjena iz vatrenog oružja u pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici i smeštena je u bolnicu, prenosi portal Reporteri.
  • 13.06.2021