Vesti
Hronika

Biševac: Zatvaranje PO udar na egzistenciju građana

Zaposleni u PO Opštine Zubin Potok i danas su se okupili ispred zgrade ove lokalne samouprave zahtevajući da se vrate na svoja radna mesta, ali im to nije omogućeno, kazao je za Kim radio predsednik GI „Za Zubin Potok“ Milija Biševac. 
Biševac: Zatvaranje PO udar na egzistenciju građana
Zubin Potok (Foto Milija Biševac)

„Građani su se i danas mirno okupili, probali su da uđu u zgradu Opštine, ali im nije dozvoljeno. Trenutno su postavljeni šatori, građani su se sklonili od sunca“, rekao je on.

Biševac je ponovio da se u Zubinom Potoku ne vode pregovori sa predstavnicima KFOR-a i dodao da meštani očekuju ishode pregovora koje su juče u Zvečanu vodili predstavnici Srpske liste.

„Očekuje se da se pripadnici specijalnih jedinica povuku iz zgrada Privremenih organa. Novoizabrani, nazovi gradonačelnik, ni danas nije došao ovde, što je normalno. Predlog naše GI je da se oni vrate u kancelarije u kojima su položili zakletvu i da svoje administrativne poslove vode dok se ne raspišu novi izbori ili stanje normalizuje“, kazao je on.

Nemogućnost da u prostorijama PO obavljaju uobičajene adiministrativne poslove itekako utiče na građane Zubinog Potoka.

„Ljudi su razočarani odlukom da zgrade PO budu zauzete, ali i podrškom međunarodne zajednice koja im (policiji) je pružana da se tako nešto odradi. Ovde i dalje fukcionišu PO u kojima građani obavljaju svoje poslove, počevši od Zavoda za zapošljavanje, zdravstvene knjižice se tu overavaju. To je direktan udar na egzistenciju građana“, rekao je Biševac.

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije su jutros skinuli zastavu Kosova koja je bila postavljena ispred ulaznih vrata Opštine Zubin Potok, da bi istu, prema njegovim navodima, postavili sprat iznad kako bi bila vidljivija.

„Građani su i taj čin doživeli kao jedan vid provokacije“, zaključio je Biševac.Ostale vesti

Uništeno 2.000 komada oružja
Kosovska policija je danas u prostorijama kompanije "Metal Holding" u Uroševcu uništila 2.000 komada zaplenjenog oružja. 
  • 20.09.2023
Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu
U  severnom delu Mitrovice i Zvečanu su ovog prepodneva izvršena dva hapšenja.
  • 20.09.2023
Pritvor za osumnjičene u slučaju maltretiranja deteta u vrtiću u Кosovu Polju
Osnovno tužilaštvo u Prištini je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora okrivljenima N.M. i N.H. zbog krivičnih dela loše postupanje tokom vršenja službenih dužnosti ili javnih ovlašćenja i laka telesna povreda, saopšteno je medijima iz ove institucije.
  • 20.09.2023
Uništavanje dve hiljade komada ilegalnog oružja
Kosovska policija će uništiti oduzeto nelegalno oružje u vezi sa kojim su okončani svi sudski postupci.
  • 20.09.2023
Održano prvo ročište u slučaju MTS d.o.o.
Antimonopolski organ u Prištini održao je prvo ročište protiv kompanije MTS d.o.o, ćerke firme Telekoma Srbije, a nakon što je Uprava za zaštitu konkurencije pokrenula istragu protiv ovog preduzeća na Kosovu. Istovremeno, generalni direktor ove institucije Vladimir Lučić sastao se sa predstavnicima ambasada i međunarodnih organizacija u Prištini, sa kojima je razgovarao upravo o ovom slučaju.
  • 19.09.2023
Uhapšeno deset osoba na 14 lokacija na Kosovu
Na 14 lokacija širom Kosova uhapšeno je 10 osoba zbog osnovne sumnje da su počinili krivična dela "izdavanje blanko ili lažnih čekova i zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica" i "ulazak u računarske sisteme".
  • 19.09.2023