Vesti
Hronika

Beriša: Tači kriv za osnivanje Specijalnog suda

Bivši komandant OVK Zafir Beriša optužio Hašima Tačija, da je "zaslužan" za formiranje Specijalog suda za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova.
Beriša: Tači kriv za osnivanje Specijalnog suda
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Beriša, koji je i poslanik u kosovskog parlamentu iz reda Inicijative, kaže za Zeri, da je početak rada Specijalnog suda, nepraveden i jednostran.

"Specijalni sud je pristrasan i ima tendenciju da izjednači oslobodilački rat OVK sa genocidom koji je Srbija počinila nad kosovskim Albancima. Poziv je već dobio komandant "Remi" i nije poznato da li će on tamo biti u svojstvu okrivljenog ili svedoka na početku rada ovog suda, koji je formiran uz pomoć Hašima Tačija", rekao je Beriša.

Uprkos tome, Beriša kaže da niko ne može da baci senku na, kako kaže, oslobodilačku borbu OVK tokom poslednjeg rata.

"Ponosan sam što sam bio deo OVK, ponosan sam na to i žalim što nisam mogao učiniti više nego što sam učinio. Ovaj sud će privremeno dati materijal zlonamjernim ljudima, a neće suditi srpskim vandalima i onom što su oni počili tih godina na Kosovu. Sud ne može da baci mrlju na rat OVK", reka je Beriša.Ostale vesti

KM: Dve detonacije, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, nema povređenih

Bar dve detonacije zabeležene su večeras u multietničkim delovima severne Mitrovice. Nema štete niti povređenih, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region Sever.

  • 07.12.2022
Velika Hoča: Policija i carina pretresle vinicu Petrović
Pripadnici Kosovske Policije i carine Kosova došli su u Veliku Hoču kako bi sproveli akciju kontrole proizvođača vina. Vinici Petrović preti oduzimanje 40.000 litara vina.
  • 07.12.2022
KP i EULEKS obezbeđuju Kancelariju OIK u Mitrovici
Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice danas bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, potvrđeno je za KoSSev portal iz dva službena izvora.
  • 06.12.2022
KP o situaciji na severu: Zabeleženo više incidenata, demolirane kancelarije OIK
Kosovska policija (KP) je saopštila da je u ranim popodnevnim časovima u pojedinim delovima Zubinog Potoka i Severne Mitrovice zabeleženo više incidenata (sumnja se na pucnjavu i eksplozije), ali da nije bilo povređenih. Prema navodima iz KP, demonstranti su demolirali kancelarije Opštinske izborne komisije.
  • 06.12.2022
Nakon kratkog incidenta u Severnoj Mitrovici građani se razišli
Gotovo isto kao i u Zubinom Potoku, najavljeni članovi OIK-a za četiri opštine na severu danas su, kako se pretpostavlja, sa istim ciljem u pratnji policije došli i u Severnu Mitrovicu, nakon čega se i u ovoj opštini okupila veća grupa građana. Ceo incident je pratio zvuk sirena, a kako kažu građani, začulo se i par detonacija. I dok su se građani u Mitrovici razišli, u Zvečanu su i dalje u manjem broju okupljeni u blizini opštine.
  • 06.12.2022
Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022