Vesti
Hronika

Beograd: Saslušani osumnjičeni za krijumčarenje droge iz Albanije preko Kosova

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu su saslušana petorica pripadnika kriminalne grupe, osumnjičenih za krijumčarenje droge iz Albanije preko Kosova, koji su pre dva dana uhapšeni na Novom Beogradu posle primopredaje skoro 45 kilograma marihuane i oko 33 grama kokaina.
Beograd: Saslušani osumnjičeni za krijumčarenje droge iz Albanije preko Kosova
Ilustracija (Foto istock)

Sva petorica osumnjičenih, od kojih su dvojica iz Beograda, a trojica iz Prištine, branili su se ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Tužilaštvo je posle saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svim osumnjičenima odredi pritvor kako ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a prema dvojici osumnjičenih i zbog opasnosti od bekstva.

Osumnjičeni se terete za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su Domi A. (42), Gazmed K. (41) i Dardan M. (49) 16. septembra u ranim jutarnjim časovima krenuli sa teritorije Kosova i Metohije ka Beogradu u vozilu Škoda oktavija, bele boje sa diplomatskim oznakama Misije OEBS.

Oko 11:30 su se na parkingu u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu našli sa Ivanom Ž. (23) i Stefanom M. (29) i predali im oko 30 kilograma marihuane, a potom su se razišli.

Odmah potom uhapšeni su Ivan Ž. i Stefan M, dok su se ostala trojica, kada su videla policiju, udaljila svojim vozilom do parkinga u Ulici Avgustina Neta.

Tu je, na parkingu, Gazmed K. izašao iz vozila i iz gepeka izvadio džak sa oko 15 kilograma marihuane, u kom momentu su vozilu osumnjičenih prišli policijski službenici i osumnjičene lišili slobode.

Od osumnjičenih je zaplenjeno i više hiljada evra i mobilnih telefona, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022
Uložena žalba na presudu Nikoli Nedeljkoviću
Branilac Nikole Nedeljlkovića advokatica Jovana Filipović uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora, zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.
  • 27.09.2022
Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: Prepoznatljiv glas radijskih talasa
Komemorativni skup povodom smrti Časlava Milisavljevića održan je danas u Kosovskoj Mitrovici.
  • 26.09.2022
Preminuo Časlav Milisavljević
Časlav Milisavljević, novinar Radio Kosovske Mitrovice u penziji, preminuo je posle kraće i teške bolesti 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini.
  • 26.09.2022