Vesti
Hronika

Belgija izručila Kosovu osumnjičenog za ubistvo mladića u KM

Belgija je izručila Kosovu osumnjičenog za ubistvo mladića u Kosovskoj Mitrovici prošle godine. Tridestdevetogodišnji S.I. osumnjičen je za ubistvo E.K. u južnom delu Mitrovice, 5. maja 2017. godine.
Belgija izručila Kosovu osumnjičenog za ubistvo mladića u KM
Kosovska Mitrovica (Foto arhiva Kim)

"Iz Belgije je izručen 39-godišnji građanin Kosova, koji je osumnjičen za ubistvo E.K. koje se dogodilo 5.maja 2017. godine u kafiću u Mitrovici. On je bio u bekstvu do danas kada je izručen iz Belgije", navodi se u saopštenju.

Za osumnjičenim je postojala i međunarodna poternica koju je tražilo Osnovno tužilaštvo u Mitrovici.

Slučaj je potvrdio portparol kosovske policije Daut Hodža.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni za ubistvo juče je izručen Kosovu.

“Prema procedurama predviđenim uz angažovanje nadležnih policijskih jedinica, osumnjičeni je upućen nadležnom sudu na dalju proceduru“, rekao je Hodža za Koha.net.

Mladić E.K. (23) upucan je 5.maja prošle godine u jednom kafiću u južnom delu Kosovske Mitrovice, da bi nešto kasnije podlegao povredama.

Mediji su tada preneli da je u E.K. ispaljeno deset metaka, i da je policija na licu mesta zaplenila pištolj.Ostale vesti

Izvršen pretres u Rudaru i Zvečanu u vezi sa događajima u Banjskoj, nema uhapšenih
Pripadnici Kosovske policije izvršili su danas u kasnim poslepodnevnim časovima pretres u dve kuće u opštini Zvečan, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.
  • 04.10.2023
KP: Uhapšene dve osobe zbog prodaje oružja
Dve osobe iz Peći se sumnjiče za krivično delo uvoz, izvoz, snabdevanje, prevoz, proizvodnja, neovlašćena razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili eksploziva, saopšteno je medijima iz Kosovske policije.
  • 04.10.2023
Federalna uprava policije BIH o navodima da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli, a isto mu bilo transportovano u Beograd odakle ga je prenosio na Kosovo, oglasila se i Federalna uprava policije za N1 Sarajevo.

  • 04.10.2023
Pretraga terena u Banjskoj i dalje traje

Policija Kosova i dalje sprovodi pretragu terena u Banjskoj. Situacija na severu Kosova je mirna.

  • 04.10.2023
Više javno tužilaštvo najavilo žalbu na sudsku odluku o puštanju Radoičića

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu će se žaliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivićnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova.

  • 04.10.2023
Radoičić pušten iz pritvora, zabranjen mu odlazak na Kosovo
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.
  • 04.10.2023