Vesti
Hronika

Bela Zemlja: Ponudio službeniku 10 evra za ulazak na Kosovo bez dokaza o vakcinaciji

Kosovska policija privela je jutros na prelazu Bela Zemlja državljanina Srbije, zbog toga što je službeniku ponudio mito jer njegov saputnik nije imao odgovarajuću „kovid dokumentaciju“ koja je potrebna za ulazak na Kosovo.
Bela Zemlja: Ponudio službeniku 10 evra za ulazak na Kosovo bez dokaza o vakcinaciji
Ilustracija (Foto JuGmedija)

Na ovom kontrolnom punktu, u ranim jutarnjim satima, iz pravca Srbije pristiglo je vozilo sa srpskim registarskim tablicama u kom su se nalazile dve osobe – srpski državljani.

Tokom kontrole, vozač je službenicima na ovom prelazu predočio neophodnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, međutim, kako navode iz policije, njegov saputnik nije imao dokaz da je negativan na kovid ili da je vakcinisan.

U saopštenju se precizira da je vozač G.S. (1964), ponudio policijskom službeniku mito od 10 evra, kako bi dozvolio njegovom saputniku da uđe na Kosovo.

Vozač je potom i priveden na 48 sati, a slučaj je prijavljen tužiocu koji ga je okarakterisao kao „davanje mita“.

Njegovom saputniku je uskraćena mogućnost da uđe na Kosovo.Ostale vesti

KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021
Saslušan B.B. Gaši: Svedok pod pritiskom određenih grupa u Mitrovici

U Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je saslušanje svedoka na suđenju za ubistvo lidera GI “SDP” Olivera Ivanovića. Danas je u svojstvu svedoka ispitan B.B. koji je po zanimanju taksista.

  • 24.11.2021
Misteriozni nestanak Boška Mladenovića
Ni posle više od 45 dana policija i rođaci nemaju nikakvu informaciju o slučaju nestanka Boška Mladenovića (92) iz sela Straža u opštini Novo Brdo. Njemu se u noći između 8. i 9. oktobra izgubio svaki trag.
  • 24.11.2021
Nastavljeno ispitivanje svedoka u slučaju ubistva O. Ivanovića
Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini je ispitivanjem svedoka nastavljeno ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.
  • 24.11.2021
Na Kosovu u sredu dan žalosti zbog nesreće u Bugarskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je sredu danom žalosti zbog tragične nesreće u Bugarskoj.
  • 23.11.2021