Vesti
Hronika

Bela Zemlja: Ponudio službeniku 10 evra za ulazak na Kosovo bez dokaza o vakcinaciji

Kosovska policija privela je jutros na prelazu Bela Zemlja državljanina Srbije, zbog toga što je službeniku ponudio mito jer njegov saputnik nije imao odgovarajuću „kovid dokumentaciju“ koja je potrebna za ulazak na Kosovo.
Bela Zemlja: Ponudio službeniku 10 evra za ulazak na Kosovo bez dokaza o vakcinaciji
Ilustracija (Foto JuGmedija)

Na ovom kontrolnom punktu, u ranim jutarnjim satima, iz pravca Srbije pristiglo je vozilo sa srpskim registarskim tablicama u kom su se nalazile dve osobe – srpski državljani.

Tokom kontrole, vozač je službenicima na ovom prelazu predočio neophodnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, međutim, kako navode iz policije, njegov saputnik nije imao dokaz da je negativan na kovid ili da je vakcinisan.

U saopštenju se precizira da je vozač G.S. (1964), ponudio policijskom službeniku mito od 10 evra, kako bi dozvolio njegovom saputniku da uđe na Kosovo.

Vozač je potom i priveden na 48 sati, a slučaj je prijavljen tužiocu koji ga je okarakterisao kao „davanje mita“.

Njegovom saputniku je uskraćena mogućnost da uđe na Kosovo.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022