Vesti
Hronika

Bela Zemlja: Ponudio službeniku 10 evra za ulazak na Kosovo bez dokaza o vakcinaciji

Kosovska policija privela je jutros na prelazu Bela Zemlja državljanina Srbije, zbog toga što je službeniku ponudio mito jer njegov saputnik nije imao odgovarajuću „kovid dokumentaciju“ koja je potrebna za ulazak na Kosovo.
Bela Zemlja: Ponudio službeniku 10 evra za ulazak na Kosovo bez dokaza o vakcinaciji
Ilustracija (Foto JuGmedija)

Na ovom kontrolnom punktu, u ranim jutarnjim satima, iz pravca Srbije pristiglo je vozilo sa srpskim registarskim tablicama u kom su se nalazile dve osobe – srpski državljani.

Tokom kontrole, vozač je službenicima na ovom prelazu predočio neophodnu dokumentaciju za ulazak na Kosovo, međutim, kako navode iz policije, njegov saputnik nije imao dokaz da je negativan na kovid ili da je vakcinisan.

U saopštenju se precizira da je vozač G.S. (1964), ponudio policijskom službeniku mito od 10 evra, kako bi dozvolio njegovom saputniku da uđe na Kosovo.

Vozač je potom i priveden na 48 sati, a slučaj je prijavljen tužiocu koji ga je okarakterisao kao „davanje mita“.

Njegovom saputniku je uskraćena mogućnost da uđe na Kosovo.Ostale vesti

FHPK: Suđenja za ratne zločine traju predugo
Fond za humanitarno pravo Kosova (FHPK) je u Prištini predstavio godišnji izveštaj o posmatranju suđenja za ratne zločine na Kosovu tokom 2022. godine pod nazivom „Suđenje za ratne zločine: bez vidljivog napretka“. Na panel diskusiji nakon predstavljanja dokumenta je bilo reči i o suđenju za ratne zločine u odsustvu. 
  • 30.03.2023
Sinoć u Zubinom Potoku zapaljena dva automobila sa RKS tablicama
Sinoć su u Zubinom Potoku zapaljena dva privatna automobila kosovskih registarskih oznaka, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev portal.
  • 30.03.2023
Srpska lista osudila hapšenje Miljana Jovanovića
Hapšenje Miljana Jovanovića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, koji je u međuvremenu pušten iz pritvora, osudila je Srpska lista.
  • 29.03.2023
Bivši policajac uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora

Bivši policajac Miljan Jovanović, koji je juče uhapšen, pušten je iz pritvora, potvrdio je njegov branilac Dejan Vasić. Dodao je da su ga iz policije pomešali zbog sličnog imena sa Milanom Jovanovićem koji se nalazi na poternici.

  • 29.03.2023
Srbin uhapšen na prelazu Jarinje
Bivši kosovski policajac M.J. uhapšen je na prelazu Jarinje, dok se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz Raške u Leposavić.
  • 28.03.2023
Obijene kuće u Lapljem Selu i Suvom Dolu

Još dve srpske porodice opljačkane su juče na centralnom Kosovu. Krađe su prijavljene u Lapljem Selu kod Gračanice i u Suvom Dolu kod Lipljana.

  • 28.03.2023