Vesti
Hronika

Bačen suzavac na Bregovićevom koncertu u Korči

Na koncertu muzičara i kompozitora Gorana Bregovića na Festivalu piva u albanskom gradu Korča sinoć je bačen suzavac, javio je portal Faktor.al, prenosi Tanjug.

Bačen suzavac na Bregovićevom koncertu u Korči
Goran Bregović (Foto: Attila Kisbenedek/AFP)

Zbog suzavca mnogi posetioci, pre svega žene, deca i stariji napustili su koncert, a jednoj osobi pružena je medicinska pomoć.

Koncert je održan uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbednosti, prenela je Koha.

Na obezbeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali raspoređeni na glavnim gradskim ulicama.

Broj posetilaca bio je smanejn u odnosu na prethodne četiri večeri festivala, takođe iz bezbednosnih razloga, a gledaoci nisu mogli da unesu flaše, kao ni druge predmete, pogotovo od metala.

Jedan od hitova koje je Bregović izveo bio je i "Roka mandoljina", prenosi Kljan Kosova.

Vest da će Bregović nastupiti na Festivalu piva u Korči na jugoistoku Albanije izazvala je talas negativnih napisa u medijima na Kosovu, podseća Koha.

Pokrenuta je i onlajn peticija protiv njegovog učešća na tom događaju, koju je potpisalo oko 6.000 ljudi.

U peticije se kaže da je Bregović "inspirator genocida na Kosovu" i da je njegova pesma "Kalašnjikov", kako se navodi, "srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na Kosovu".

Mnogi muzičari sa Kosova i iz Albanije takođe su se povukli sa festivala.

Zbog Bregovićevog koncerta ranije je održan i protest u Korči, a pojedini kosovski mediji izvestili su da su se na njemu okupile četiri osobe.

Zbog bacanja suzavca devet uhapšenih

Policija u Korči pokrenula je krivični postupak protiv mladića starog 21 godinu koji je bacio suzavac na koncertu Gorana Bregovića na Bir festu u tom gradu, a kako se navodi, on je odranije poznat policiji.

Kako je saopšteno, radi se o Redonu Leki iz Tirane koji je poznat policiji po proizvodnji i prodaju narkotika, ilegalnom krijumčarenju ljudi i pljačkama, prenosi ABC Albanija.

Takođe, zbog istog slučaja pokrenut je postupak i protiv F.K, starog 33 godine iz sela Lušnje koji je bio u društvu Leke i koji je pružao otpor.

Dodaje se da su na licu mesta pronađeni dokazi, kao i neeksplodirana naprava.

Ranije danas, policija je saopštila da je pored Leke uhapšeno još osam osoba povezanih s bacanjem suzavca na Bregovićevom koncertu, a na licu mesta pojavili su se video snimci osoba koje odmah bacanja suzavca beže sa lica mesta.



Ostale vesti

Upokojio se iguman manastira Duboki Potok, otac Romilo
Iguman manastira Duboki Potok, arhimandrit Romilo preminuo je danas, objavila je Eparhija raško prizrenska.
  • 19.09.2021
Todosijevićeva odbrana podnela zahtev za zaštitu zakonitosti
Odbrana Ivana Todosijevića podnela je Vrhovnom sudu Kosova zahtev za zaštitu zakonitosti, a protiv odluke kojom je on osuđen na dve godine zatvora zbog izjava koje je dao u vezi sa događajima u Račku.
  • 18.09.2021
Zbog nepoštovanja anti-kovid mera izrečeno 1.438 kazni
U poslednja 24 sata Policija Kosova je u saradnji sa nadležnim opštinskim inspektorima izrekla 1.438 kazni građanima koji nisu poštovali mere u sprečavanju širenja koronavirusa.
  • 18.09.2021
Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021