Vesti
Hronika

Babin Most: Opljačkana kuća porodice Vučković

U noći između 22. i 23. septembra obijena je porodična kuća Dejana Vučković u selu Babin Most. Ukradeno je oko 2 hiljade evra, zlato i pričinjena je velika materijalna šteta.
Babin Most: Opljačkana kuća porodice Vučković
Babin Most (Foto arhiva Kim)

“Na osnovu uviđaja koji je izvršen, utvrđeno je da je nestala određena količina novca, u iznosu od oko 2000 evra i porodični nakit. Radi se na rasvetljavnju ovog slučaja, i verujemo da će policija uzeti stvar u svoje ruke i da će rešiti ovaj slučaj“, rekao je za RTV Kim predsednik Privremenog organa Opštine Obilić Nebojša Denić.

Ovo nije prvi slučaj obijanja i pljačkanja na teritoriji opštine Obilić. Ovaj događaj dodatno je povećalo strah meštanima ove opštine, kazao je Denić.

Slučaj je prijavljen Policiji Kosova, koja je izvršila uviđaj.

Dejan Vučković u Babinom Mostu živi sa suprugom i dvoje dece.

“Mi smo u subotu neplanirano otišli van Kosova, šurak je dobio ćerku i otišli smo na veselje. Po povratku smo imali šta da vidimo, prozor dečije sobe je bio razbijen, stvari su svuda po kući bili razbacane, nestalo nam je 2000 evra i zlata. Slučaj smo prijavili policiji, šta drugo da vam kažem, katastrofa se desila“, rekao je Vučković.

Pre mesec dana kuća je obijena i Dejanovom komšiji Đorđu Bojkoviću, a po četvrti put je juna meseca ove godine opljačkana i crkva Pokrov Presvete Bogorodice, počinioci nisu pronađeni.

Babin Most je etnički mešovito selo u kojem je pre rata 1999. živelo 1.100 Srba, a sada ih je 750.Ostale vesti

“Mitropolit Amfilohije najveći sledbenik Kosovskog zaveta”
“Na Kosovu i Metohiji mitropolit Amfilohije je prepoznat kao patrijarh Pavle, kao čovek koji je u svakoj našoj kući, kao čovek čiju ljubav nećemo moći da zaboravimo i ona će biti naša nada u opstanak”, kazao je književnik i novinar Živojin Rakočević.
  • 30.10.2020
Sahrana mitropolita Amfilohija u nedelju u kripti Sabornog hrama u Podgorici
Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je da će mitropolit Amfilohije biti sahranjen u nedelju, 1. novembra, u kripti Sabornog hrama u Podgorici.
  • 30.10.2020
“Mitropolit je bio figura koju niko nije mogao da zaobiđe”
Mitropolit Amfilohije koji je preminuo od posledica koronavirusa smatrao se jednim od najmoćnijih ljudi Srpske pravoslavne crkve. Na čelu Mitropolije crnogorsko-primorske bio je 30 godina.
  • 30.10.2020
Preminuo mitropolit Amfilohije
Jutros u 8:20 časova, u Кliničko-bolničkom centru Crne Gore, preminuo je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović, potvrdila je Mitropolija.
  • 30.10.2020
Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020