Vesti
Hronika

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja
Aleksandar Arsenijević (Foto Kim)

"Naši preci ovde žive vekovima, moj čukundeda, a ne čukundeda gospodina Aljbina Kurtija je ovde šetao upravo ovim ulicama. Fašistima i ruljom naziva nas čovek koji je političku karijeru izgradio na nasilju i suzavcu prema institucijama i međunarodnoj zajednici. Takođe, gospodin Kurti govori kako želi da priča sa nama, evo mi ga molimo da prestane sa nama da razgovara preko dugih ceva i nišana, što traje više od godinu dana", kazao je Arsenijević.

Napominje da "žali" što se građanska frustracija u ponedeljak ispoljila u sukobu sa KFOR-om, koji bi trebalo da im bude saveznik.

"Ovom prilikom nam je mnogo žao zbog tih nemilih događaja u ponedeljak. Pozivamo građane da im pruže svu podršku, jer je to prijateljska formacija koja sprečava da dođe do kontakta sa kosovskom policijom. Ovim putem bih takođe upitao Aljbina Kurtija, da li su i građani u Južnoj Mitrovici koji su danas protestovali i skandirali protiv Srba i širili govor mržnje, takođe fašisti kao mi. Da li je bilo dugih cevi, suzavca i pucanja na njih, ja ću da vam kažem nije. Dupli aršini. Dokazao je da ne gleda ravnopravno na sve građane", dodao je on.

Zastavu koju je postavio, Arsenijević je ocenio kao kosmopolitski simbol protesta.Ostale vesti

Policija našla novu količinu oružja i opreme u blizini Banjske
Policija Kosova nastavila je kontrolu terena u blizini Banjske i tom prilikom pronašla još naoružanja koje je koristila naoružana grupa koja se sukobila sa policijom prošle nedelje u ovom selu u opštini Zvečan.
  • 30.09.2023
Tela ubijenih u Banjskoj predata porodicama
Tela Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića iz Leposavića koji su ubijeni u sukobu sa Kosovskom policijom u Banjskoj 24. septembra, predata su porodicama u Institutu za sudsku medicinu u Prištini.
  • 30.09.2023
Radoičić u MUP-u dao izjavu u svojstvu građanina
Milan Radoičić se odazvao pozivu državnih organa Republike Srbije, navodi MUP u saopštenju.
  • 30.09.2023
U opštini Leposavić privedena tri lica zbog ilegalnog ulaska na Kosovo
Privedena su tri lica u opštini Leposavić zbog ilegalnog prelaska administrativne linije, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 30.09.2023
Ninić: Radoičić bi trebalo da bude uhapšen ako Srbija poštuje Ustav
Nakon što je sada već odlazeći potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, preuzeo krivicu za oružani sukob u Banjskoj, advokat Ivan Ninić za Nova.rs kaže da bi Srbija, ukoliko dosledno poštuje Ustav, trebalo odmah da ga uhapsi. Osim što precizira da nam predstoji najteži period u novijoj srpskoj istoriji, navodi još dva pravca u kojima bi mogao da se kreće slučaj Radoičića.
  • 30.09.2023
Radoičić priznao da je organizovao grupu u Banjskoj, policajac stradao “slučajno”
Doskorašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić priznao je da je sam obavio logističke pripreme i zajedno sa svojim sunarodnicima 24. septembra došao na sever Kosova kako bi zaštitio srpski narod, ali i pružio otpor režimu Aljbina Kurtija. U njegovoj izjavi koju je u Beogradu pročitao advokat Goran Petronijević, navedeno je da je do stradanja kosovskog policajca došlo slučajno i da Srbi koji su toga dana bili u Banjskoj nisu teroristi.
  • 29.09.2023