Vesti
Hronika

Arsenijević podneo prijavu protiv autora spota o bojkotu srpskih proizvoda

Predsednik građanske inicijative Srpski opstanak Aleksandar Arsenijević podneo je krivičnu prijavu protiv Burima Piraja, autora spota kojim se poziva na bojkot srpskih proizvoda na Kosovu.
Arsenijević podneo prijavu protiv autora spota o bojkotu srpskih proizvoda
Aleksandar Arsenijević (Foto Kim)

Arsenijević je prijavu podneo u Regionalnoj istražnoj jedinici Kosovske policije u Kosovoskoj Mitrovici, a autora spota tuži za raspisivanje mržnje i netrpeljivosti, razdor, ugrožavanje bezbednosti, ali i zloupotrebu dece u propagandne svrhe.

U video izjavi koju je snimio nakon podnošenja prijave, Arsenijević je kazao da je Piraj napravio sraman spot usmeren protiv srpske zajednice i proizvoda iz Srbije.

Aresenijević se pita kako će ovaj spot i poruke u njemu uticati na Srbe na Kosovu, a posebno one koji žive u albanskom okruženju.

Spot u kojem se poziva na bojkot srpskih proizvoda objavila je na Fejsbuku grupa Besa Besë, o čemu je RTV Kim danas izveštavala.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022