Vesti
Hronika

Arlov uputio pismo međunarodnim predstavnicima, zbog zabrane ulaska na Kosovo

Predsednik Odbora za pomoć Кosovu i Metohiji iz Banje Luke, humanista Milorad Arlov se putem svog advokata Dejana A. Vasića obratio međunarodnim predstavnicima na Кosovu radi prevazilaženja zabrane kosovske policije.
Arlov uputio pismo međunarodnim predstavnicima, zbog zabrane ulaska na Kosovo
Milorad Arlov (Foto RKM)

Arlov i njegov zastupnik uputili su pismo ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, FR Nemačke, Francuske, Ujedinjenog Кraljevstva,  Turske, Кraljevine Švedske,  Italije, kao i Кancelariji poverenika Ruske Federacije na Кosovu, uz molbu za pomoć u sagledavanju i prevazilaženju problema Milorada Arlova

“Ovo je prvi put da mi je zabranjen ulazak u neku zemlju, čime mi je uskraćeno pravo na rad i slobodu kretanja. Ovakvim postupanjem Policije Кosova ugrožen je program pomoći deci svih nacionalnosti Кosova, kao i izgradnja prihvatilišta za decu sa poteškoćama u razvoju. Apelujem na međunarodne predstavnike da svojim autoritetom zaštite moje demokratsko i ljudsko pravo da na Кosovo dođem i nastavim svoju isključivo humanitarnu misiju”, poručio je Arlov.

Advokat Dejan A. Vasić ističe da je u ime Arlova u dva navrata ulagao žalbe direktoru Policije Кosova na odluke Pogranične policije, međutim i pored zakonskih rokova o žalbama nije odlučeno.

Vasić navodi da je "uz žalbu predao primerak peticije koji je potpisalo preko 3.500 građana iz svih krajeva Кosova, sa podrškom Arlovu. Očekujem da međunarodna zajednica preko svojih predstavnika utiče da se ovaj problem prevaziđe, tako što će Miloradu Arlovu biti dozvoljen ulazak na Кosovo”.

Miloradu Arlovu zabranjeno je da uđe na Kosovo 28. decembra 2020. godine.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021