Vesti
Hronika

Arlov uputio pismo međunarodnim predstavnicima, zbog zabrane ulaska na Kosovo

Predsednik Odbora za pomoć Кosovu i Metohiji iz Banje Luke, humanista Milorad Arlov se putem svog advokata Dejana A. Vasića obratio međunarodnim predstavnicima na Кosovu radi prevazilaženja zabrane kosovske policije.
Arlov uputio pismo međunarodnim predstavnicima, zbog zabrane ulaska na Kosovo
Milorad Arlov (Foto RKM)

Arlov i njegov zastupnik uputili su pismo ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, FR Nemačke, Francuske, Ujedinjenog Кraljevstva,  Turske, Кraljevine Švedske,  Italije, kao i Кancelariji poverenika Ruske Federacije na Кosovu, uz molbu za pomoć u sagledavanju i prevazilaženju problema Milorada Arlova

“Ovo je prvi put da mi je zabranjen ulazak u neku zemlju, čime mi je uskraćeno pravo na rad i slobodu kretanja. Ovakvim postupanjem Policije Кosova ugrožen je program pomoći deci svih nacionalnosti Кosova, kao i izgradnja prihvatilišta za decu sa poteškoćama u razvoju. Apelujem na međunarodne predstavnike da svojim autoritetom zaštite moje demokratsko i ljudsko pravo da na Кosovo dođem i nastavim svoju isključivo humanitarnu misiju”, poručio je Arlov.

Advokat Dejan A. Vasić ističe da je u ime Arlova u dva navrata ulagao žalbe direktoru Policije Кosova na odluke Pogranične policije, međutim i pored zakonskih rokova o žalbama nije odlučeno.

Vasić navodi da je "uz žalbu predao primerak peticije koji je potpisalo preko 3.500 građana iz svih krajeva Кosova, sa podrškom Arlovu. Očekujem da međunarodna zajednica preko svojih predstavnika utiče da se ovaj problem prevaziđe, tako što će Miloradu Arlovu biti dozvoljen ulazak na Кosovo”.

Miloradu Arlovu zabranjeno je da uđe na Kosovo 28. decembra 2020. godine.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021