Vesti
Hronika

Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Dejanovića

Apelacioni sud je potvrdio rešenje Osnovnog suda u Prištini kojim je potvrđena optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Klokota Božidara Dejanovića zbog uticaja na birače tokom prošlogodišnjih izbora.
Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Dejanovića
Božidar Dejanović (Foto Exit news)

Dejanović se optužuje da je uticao na birače da podrže Srpsku listu i njihove kandidate na izborima 14. februara prošle godine.

"Zakletva za pravdu" je prenela da je odbijena žalba Dejanovićevog branioca Eljmija Ćerimija kao neosnovana.

Apelacioni sud je naveo da ima dovoljno dokaza koji potvrđuju sumnju da je Dejanović počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret i smatra da je neosnovana tvrdnja odbrane u pogledu dokaza – da isti ne nude kvalitet, pouzdanost i relevantnost, pa ona u ovoj fazi nema značaja za meritorne odluke, prenosi „Zakletva za pravdu“.

„Ovaj sud skreće pažnju da se ova faza krivičnog postupka bavi samo zakonitošću krivičnog postupka u smislu postojanja osnovane sumnje, dok je za ocenu dokaza to faza koju sud realizuje tokom glavnog pretresa“, navedeno je u odluci Apelacionog suda.

Iz Apelacionog suda su naveli da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je odbio zahtev odbrane za odbacivanje optužnice i protivljenje dokazima.Ostale vesti

Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022