Vesti
Hronika

Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Dejanovića

Apelacioni sud je potvrdio rešenje Osnovnog suda u Prištini kojim je potvrđena optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Klokota Božidara Dejanovića zbog uticaja na birače tokom prošlogodišnjih izbora.
Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv Dejanovića
Božidar Dejanović (Foto Exit news)

Dejanović se optužuje da je uticao na birače da podrže Srpsku listu i njihove kandidate na izborima 14. februara prošle godine.

"Zakletva za pravdu" je prenela da je odbijena žalba Dejanovićevog branioca Eljmija Ćerimija kao neosnovana.

Apelacioni sud je naveo da ima dovoljno dokaza koji potvrđuju sumnju da je Dejanović počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret i smatra da je neosnovana tvrdnja odbrane u pogledu dokaza – da isti ne nude kvalitet, pouzdanost i relevantnost, pa ona u ovoj fazi nema značaja za meritorne odluke, prenosi „Zakletva za pravdu“.

„Ovaj sud skreće pažnju da se ova faza krivičnog postupka bavi samo zakonitošću krivičnog postupka u smislu postojanja osnovane sumnje, dok je za ocenu dokaza to faza koju sud realizuje tokom glavnog pretresa“, navedeno je u odluci Apelacionog suda.

Iz Apelacionog suda su naveli da je prvostepeni sud pravilno postupio kada je odbio zahtev odbrane za odbacivanje optužnice i protivljenje dokazima.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022