Vesti
Hronika

Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv bivše ministarke i drugih

Apelacioni sud je potvrdio optužnicu protiv bivše kosovske ministarke za evropske integracije Durate Hodže, šefa nabavke ovog ministarstva Fitima Mustafe i trojice bivših sekretara: Demuša Šaše, Nuhija Osmanija i Kuštrima Cukaja.
Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv bivše ministarke i drugih
Durata Hodža (Foto Kljan Kosova)

Okrivljeni su, svako zasebno, optuženi za krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

"Odbijaju se kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih advokata Fljorenta Ljatifaja, advokata Mehdija Gecija, advokata Tahira Recaja, advokata Aljbane Keljmendi i advokata Hajzera Saljihua, dok je potvrđeno rešenje Osnovnog suda u Prištini - Posebnog odeljenja od 12.10.2021.godine", navodi se u rešenju Apelacionog suda.

Specijalno tužilaštvo Kosova je 7. jula 2021. godine podiglo optužnicu protiv okrivljenih, a oni su se 1. septembra 2021. godine na prvom ročištu izjasnili da nisu krivi.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022