Vesti
Hronika

Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv bivše ministarke i drugih

Apelacioni sud je potvrdio optužnicu protiv bivše kosovske ministarke za evropske integracije Durate Hodže, šefa nabavke ovog ministarstva Fitima Mustafe i trojice bivših sekretara: Demuša Šaše, Nuhija Osmanija i Kuštrima Cukaja.
Apelacioni sud potvrdio optužnicu protiv bivše ministarke i drugih
Durata Hodža (Foto Kljan Kosova)

Okrivljeni su, svako zasebno, optuženi za krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

"Odbijaju se kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih advokata Fljorenta Ljatifaja, advokata Mehdija Gecija, advokata Tahira Recaja, advokata Aljbane Keljmendi i advokata Hajzera Saljihua, dok je potvrđeno rešenje Osnovnog suda u Prištini - Posebnog odeljenja od 12.10.2021.godine", navodi se u rešenju Apelacionog suda.

Specijalno tužilaštvo Kosova je 7. jula 2021. godine podiglo optužnicu protiv okrivljenih, a oni su se 1. septembra 2021. godine na prvom ročištu izjasnili da nisu krivi.Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022