Vesti
Hronika

Aleksandar Ivanović: Neko ima interes da istraga o ubistvu ostane u fioci

Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera Ivanovića, smatra da bi osnivanje anketnog odbora u parlamentu moglo da pomeri ovaj slučaj sa mrtve tačke, ali i da očigledno neko ima interes da rasvetljavanje Oliverovog ubistva tapka u mestu.
Aleksandar Ivanović: Neko ima interes da istraga o ubistvu ostane u fioci
Aleksandar Ivanović (Foto FoNet/Ognjen Stevanović)

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018, a do danas se, uprkos obećanjima srpske vlasti, ne zna ko je nalogodavac tog zločina, kao i neposredni izvršilac. U Prištini se vodi postupak protiv šest osoba zbog sumnje da su umešani u ubistvo: Nedeljka Spasojevića, Dragiše Markovića, Radeta Basare i Žarka Jokanovića, koji su u trenutku ubistva bili pripadnici Kosovske policije. Na optužnici je i Silvana Arsović, koja je bila sekretarica pokojnog Ivanovića, kao i Marko Rošić, koji je prema optužnici, pratio svaki korak ubijenog lider GI SDP.

Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera, navodi za Novu da do sada nije bilo spremnosti da se ovaj slučaj rastvetli, te da očigledno neko ima veliki interes da rasvetljavanje ubistva tapka u mestu i da i dalje bude u nekim fiokama. O predlogu da bude formiran anketni odbor u parlamentu kaže:

"Dobro je i podržavam otvaranje tog pitanja u medijima i pred svim državnim institucijama. Naravno da bi anketni odbor mogao da pomogne u pomeranju sa mrtve tačke ovog predmeta. Da li će on imati epilog i kako će se vladajuća stranka u odnosu na to postaviti, to je već neko drugo pitanje i na to ćemo vrlo brzo dobiti odgovor. To zavisi od skupštinske većine".

On je dodao da porodicu gotovo i ne informišu o postupku koji se vodi o ubistvu Ivanovića.

"Beograd, prema našim informacijama, više i ne vodi neku istragu. Oni su samo bili u nekoj predistražnoj fazi. Neko od vaših kolega početkom godine zatražio je zvaničnu informaciju ko je od tužilaca zadužen za taj predmet. Rečeno je da predmet nosi oznaku tajnosti. Jedino što se vodi - vodi Specijalno tužilaštvo u Prištini. Pratimo taj postupak i to je jedino što imamo", naveo je bratanac Olivera Ivanovića.

Zahtev da bude obrazovan anketni odbor za utvrđivanje činjenica o ubistvu Olivera Ivanovića podnet je Vladimiru Orliću, predsedniku Narodne ksupštine, a kao predstavnik predlagača, odnosno DS, određen je Srđan Milivojević.Ostale vesti

Seksualno uznemiravanje u Peći, policija uhapsila osumnjičenog

Kosovskoj policiji u Peći ovog utorka je prijavljen slučaj seksualnog uznemiravanja koji je sinoć postao glavna vest u prištinskim medijima, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere.

  • 01.10.2022
Uhapšen osumnjičeni za seksualni napad
Kosovska policija identifikovala je i uhapsilo F.B. za koga se sumnja da je seksualno napastvovalo žrtvu 27. septembra ove godine, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Peći.
  • 30.09.2022
Neprijavljeni evri u čarapama
Carinici su na prelazima Horgoš i Preševo sprečili pokušaje krijumčarenja neprijavljenog novca i zaplenili oko 40.000 evra, a značajan deo novca bio je sakriven u muškim čarapama, saopštila je Uprava carina.
  • 30.09.2022
Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022