Vesti
Hronika

Aleksandar Ivanović: Đurić bio među nosiocima brutalne kampanje protiv Olivera

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić bio je jedan od nosilaca kampanje protiv Olivera Ivanovića, izjavio je za N1 Ivanovićev bratanac Aleksandar, pozvavši se pritom na poruku koju je u oktobru 2017. godine njegov stric uputio Đuriću.
Aleksandar Ivanović: Đurić bio među nosiocima brutalne kampanje protiv Olivera
Aleksandar Ivanović (Foto N1)

Od 16. januara prošle godine čeka se konkretna infomacija o izvršiocima i nalogodavcima ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Aleksandar Ivanović, bratanac Olivera Ivanovića i predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke, izjavio je u Danu uživo TV N1 da pomaka u istrazi nema, i da porodica nema nikakve nove informacije o tom slučaju, osim onoga što saznaje iz medija.

"Osim rata saopštenjima između Beograda i Prištine, nema ozbiljnih pomaka u istrazi ko je izvršio ubistvo i ko ga je naručio. Izostaje i analiza šta je sve prethodilo ubistvu, jer je nemoguće analizirati kontekst Oliverovog ubistva mimo konteksta u kojem je živeo", kazao je.

Od trenutka Ivanovićeve sahrane do danas se, prema njegovim rečima, vodi kampanja koja za cilj ima da sve što se dešavalo uoči ubistva prikaže kao političku kampanju.

"To je kao kada otac krvnički prebija suprugu pred malom decom, a kasnije objašnjava kako se mama i tata malo igraju, kako to nije ništa strašno. To je strašno", poručio je on.

"Ako Oliveru upadne Srbin u stan, i pred malim detom krene da razbija po stanu i kaže: ’Prenesite mu poruku i znaće on šta to znači.’ To je značilo nemoj da se kandiduješ na izborima. Kadnidovao se! Ako mu zapale kancelariju, ako mu zapale automobil, kada izađe ispred i vidi taj zapaljeni automobil, on od komšije - objekat pored čija kamera snima to - zatraži snimak: ’Daj, značiće za istragu.’ Komšija kaže: ’Ne smem da ti dam’. Dakle, on je video ko je zapalio, ali on ne sme da da taj snimak, jer ako da Oliveru taj snimak, sledeći po koga dolaze je on i njegov lokal. Ako imate sve to, kako možete da kažete da je to samo tamo neka kampanja", upitao je Ivanovićev bratanac.

Suprotno tvrdnjama nevenčane supruge Olivera Ivanovića da je Oliver bio u dobrim odnosima sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem, Aleksandar tvrdi da je upravo Đurić bio jedan od nosilaca kampanje protiv njegovog strica.

"Zbog aktuelnosti teme ovih dana kruži jedan njegov (Oliverov) tvit kojim se najdirektnije obraća Marku Đuriću, i u kojem navodi da mu nije jasno da li on inspiracuju traži sa dna društvene lestvice ili dobija direktive sa vrha društvene lestvice, i poručuje mu da za uspehe nije dovoljna samo ambicija, već da je potrebna i ljudskost. Nema potrebe da ga tumačim, ali ovo je bila reakcija i revolt pošto je Đurić bio jedan od nosilaca brutalne kampanje protiv Olivera", podsetio je.

Zato, kako je rekao, "sa težinom u stomaku" gleda i sve ostale slučajeve zastrašivanja, poput aktuelnih napada na Radu Trajković.

"Ne morate da se slažete sa njom, ne mora da vam bude simpatična, nemojte da glasate za nju, ali ne smete da crtate metu", kazao je gost Dana uživo.

Rekao je i da nema nikakv kontakt sa Radom Trajković, ali da smatra da je ona uradila jedinu smislenu stvar - dala izjavu Specijalnom tužiocu u Prištini koji vodi slučaj o tome ko joj je navodno za novac nudio snimak Ivanovićevog ubistva. Porodica je, kako je istakao, vrlo zainteresovana za to šta će tužilac dalje saznati.

Rekao je i da porodica nikada nije imala nameru da se meša u rad Ivanovićeve stranke posle njegovog ubistva, ali da ne može da dozvoli da njegovo ime stoji na glasačkom listiću uz Srpsku listu, jer je on eksplicitno bio protiv saradnje sa ljudima za koje je smatrao da imaju sumnjive biografije.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023