Vesti
Hronika

Aleksandar Ivanović: Akcije spolja otkriće istinu o ubistvu Olivera

Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića, izjavio je da je teritorija Mitrovice prekrivena kamerama koje “kontrolišu Srbi”, zbog čega je siguran da je bilo nemoguće organizovati ubistvo njegovog strica bez učešća makar nekog od Srba sa Kosova.
Aleksandar Ivanović: Akcije spolja otkriće istinu o ubistvu Olivera
Aleksandar Ivanović (Foto N1)

Govoreći u emisiji Studio Live na N1, Ivanović je kazao i da su na toj teritoriji “prisutne sve naše i ključne svetske bezbednosne službe”, što je još jedan razlog zašto je “nemoguće” ubiti političara u centru grada a da o tome niko ništa ne zna.

“Nažalost, imam osećaj da neko iz pozadine bira trenutak kad će se saznati puna istina i onda će veleobrt da se desi kroz svedočenje, kroz pojavljivanje snimaka i materijalnih dokaza i u kratkom vremenskom intervalu ćemo doći do istine ko je ubio Olivera, a pre svega koje naručio to ubistvo”, rekao je Aleksandar Ivanović.

On je pomenuo slučaj nedavnog hapšenja Darka Šarića i ocenio da to “govori da neko sa strane ipak gleda i ima neke informacije”, budući da je, kako kaže, akcija potekla iz inostranstva i ovdašnji organi su morali da učestvuju.

Na pitanje da li bi takav pritisak spolja pomogao i u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, odgovara – apsolutno.

“I kad kažem da sam ubeđen da neko čeka trenutak kad će se saznati istina, ja verujem da će upravo takvim i sličnim akcijama da se dođe do istine o nalogodavcu i izvršiocu ubistva”, rekao je Ivanović.

Na pitanje da li misli da zvanični Beograd zna više nego što govori o ubistvu, kaže da porodica Olivera Ivanovića i dalje postavlja pitanje zašto nema agilnijeg odnosa zvaničnih institucija, već je ubistvo “predmet nekih tok šoua, kvazianalitičara, medijskih manipulacija”.

“Ono što mene muči je zašto imamo četiri godine takve ćutnje? Zašto se na Oliverovom slučaju nalazi pečat tajnosti, dok u udarnim terminima srpska javnost gleda obezglavljena tela u slučaju Belivukove grupe”, kazao je on.

Dodao je i da porodica nikada nije imala priliku na RTS-u da kaže šta o tome misli i “zašto nam ćutanje u Beogradu smeta”.

Govoreći o saslušanju Bobana Bogdanovića, koji je u intervjuu za KRIK rekao da ima saznanja da je izvršitelj Ivanovićevog ubistva Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić a nalogodavac Zvonko Veselinović, kaže da i u Prištini postoji interesovanje i da prate šta se povodom ovog slučaja dešava u Beogradu.

U četvrtak je u Prištini izjavu pred sudom dao Miroslav Ivanović, brat ubijenog političara i otac Aleksandra Ivanovića, koji kaže da su sud zanimala neposredna saznanja o danu kada je Oliver Ivanović ubijen.

Prema njegovim rečima, zanimala ih je cedulja koja je nađena među Oliverovim stvarima, na kojoj je pisao broj tablice automobila koji je nakon ubistva u jednom trenutku pratio i Miroslava Ivanovića.

Posebnu pažnju su obratili da li je Oliveru prećeno u prethodnom periodu i da li je on sa Miroslavom delio te informacije, kaže Aleksandar Ivanović.

“Iako smo jako bliska porodica, Oliver nikada nije želeo da svoju zabrinutost emituje u porodici. Njegov osmeh i šale su bile odbrambeni mehanizam, ali ceo grad je znao da je Oliver izložen ozbiljnim pretnjama”, rekao je on.

Ivanović je rekao i da će ubrzo biti nastavljeno suđenje i da su najavljena četiri zaštićena svedoka.

 Ostale vesti

Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023
Jevtić: Oskrnavljena ’’Bećirova crkva’’ na putu ka Ski centru Brezovica
Bećirova crkva" koja se nalazi na putu ka Ski centru Brezovica oskrnavljena je od strane vandala, saopštio je predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić.
  • 04.06.2023