Vesti
Hronika

Aktivisti SLS-a pretukli snimatelja TV Puls

Čuvar Opštine Parteš Vladan Aksic fizički je napao snimatelja televizije Puls Marka Stankovića, a onda mu se pridružilo još nekoliko osoba koje su ga tukle i šutirale, oduzele mu kameru i snimljeni material, navodi televizija Puls.
Aktivisti SLS-a pretukli snimatelja TV Puls
Mesto incidenta (Foto TV Puls)

Kako tvrde u ovoj televiziji, napadači su članovi Samostalne liberalne Stranke u Pasjanu.

“Prvi je krenuo noćni čuvar, a zatim je petoro šestoro ljudi izašlo iz zgrade. Počeli su da psuju i viču. Onda su počeli da rukama i nogama udaraju snimatelja Marka Stanković, da lome kameru koju je imao u rukama. On je nekako uspeo da se iščupa, ali su kameru polomili u paramparčad, a zatim je tako polomljenu uzeli”, kaže direktor TV Puls iz Šilova koji je vozio svoju ekipu na snimanje.

Osim njih dvojice u ekipi je bila i novinarka Branka Milenković.

Prebijeni snimatelj je zajedno sa TV ekipom slučaj prijavio Kosovskoj policiji, koja ih je potom bez ikakvog razloga zadržala u stanici policije, dok napadači nisu ni privedeni ni saslušani.Ostale vesti

Sedmi dan protesta na severu Kosova

Protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Situacija je i dalje mirna, ali napeta.

  • 26.09.2021
Opština Z.Potok: Mogući uzrok požara zastarele instalacije
Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.
  • 25.09.2021
Preminuo novinar Miloš Vasić
Jedan od osnivača "Vremena", novinar Miloš Vasić, posle duge i teške bolesti, preminuo je danas u Beogradu.
  • 25.09.2021
Zvečan: Pronađene dve eksplozivne naprave u zgradi Centra za registraciju vozila
U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju vozila u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, saošteno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio da je izvršen napad „eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.
  • 25.09.2021
Požar u zgradi opštine Zubin Potok

U zgradi Opštine Zubin Potok sinoć je oko 01.00 sat posle ponoći izbio je požar, usled čega su pripadnici vatrogasne jedinice izašli na teren.

  • 25.09.2021
Šesti dan protesta na severu Kosova
U šesti dan ulazi protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica. Noć su proveli u šatorima i oko vatre.
  • 25.09.2021