Vesti
Hronika

Aktivisti SLS-a pretukli snimatelja TV Puls

Čuvar Opštine Parteš Vladan Aksic fizički je napao snimatelja televizije Puls Marka Stankovića, a onda mu se pridružilo još nekoliko osoba koje su ga tukle i šutirale, oduzele mu kameru i snimljeni material, navodi televizija Puls.
Aktivisti SLS-a pretukli snimatelja TV Puls
Mesto incidenta (Foto TV Puls)

Kako tvrde u ovoj televiziji, napadači su članovi Samostalne liberalne Stranke u Pasjanu.

“Prvi je krenuo noćni čuvar, a zatim je petoro šestoro ljudi izašlo iz zgrade. Počeli su da psuju i viču. Onda su počeli da rukama i nogama udaraju snimatelja Marka Stanković, da lome kameru koju je imao u rukama. On je nekako uspeo da se iščupa, ali su kameru polomili u paramparčad, a zatim je tako polomljenu uzeli”, kaže direktor TV Puls iz Šilova koji je vozio svoju ekipu na snimanje.

Osim njih dvojice u ekipi je bila i novinarka Branka Milenković.

Prebijeni snimatelj je zajedno sa TV ekipom slučaj prijavio Kosovskoj policiji, koja ih je potom bez ikakvog razloga zadržala u stanici policije, dok napadači nisu ni privedeni ni saslušani.Ostale vesti

Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021
Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021
Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 28.02.2021
I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021