Vesti
Hronika

Akcija zaplene uređaja za rudarenje, oružja i narkotika

Kosovska policija izvršila je pretres na tri lokacije u severnoj Mitrovici i tom prilikom zaplenila opremu za rudarenje kriptovaluta, oružje i narkotike.
Akcija zaplene uređaja za rudarenje, oružja i narkotika
Ilustracija (Foto iStockphoto.com)

Akcija je izvršena zbog sumnje, da se na ove tri lokacije kriju osobe iz južnog dela Mitrovice, a koje se terete za krivična dela „izazivanje opšte opasnosti“, i „nedozvoljeno držanje i upotreba oružja“. 

Na jednoj od lokacija istražitelji Regionalnog sektora za istrage pronašli su automatsku pušku, dva metka, radio za komunikaciju "Motorola", narkotike i četiri uređaja za rudarenje kriptovaluta. Osumnjičeni nisu zatečeni na licu mesta.

"Svi pronađeni predmeti služiće kao materijalni dokazi, a akcija je izvršena u saradnji sa direkcijom Sever, jedinicom za brzo reagovanje po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici", navode iz kosovske policije. 

Dodaju da će regionalna direkcija policije u južnoj Mitrovici nastaviti da se bavi slučajevima "neovlašćeno posedovanje oružja" i "posedovanje narkotičkih supstanci". Sa druge strane, Direkcija za region Sever biće nadležna za zaplenjene uređaje za rudarenje kriptovaluta.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022