Vesti
Hronika

Akcija zaplene uređaja za rudarenje, oružja i narkotika

Kosovska policija izvršila je pretres na tri lokacije u severnoj Mitrovici i tom prilikom zaplenila opremu za rudarenje kriptovaluta, oružje i narkotike.
Akcija zaplene uređaja za rudarenje, oružja i narkotika
Ilustracija (Foto iStockphoto.com)

Akcija je izvršena zbog sumnje, da se na ove tri lokacije kriju osobe iz južnog dela Mitrovice, a koje se terete za krivična dela „izazivanje opšte opasnosti“, i „nedozvoljeno držanje i upotreba oružja“. 

Na jednoj od lokacija istražitelji Regionalnog sektora za istrage pronašli su automatsku pušku, dva metka, radio za komunikaciju "Motorola", narkotike i četiri uređaja za rudarenje kriptovaluta. Osumnjičeni nisu zatečeni na licu mesta.

"Svi pronađeni predmeti služiće kao materijalni dokazi, a akcija je izvršena u saradnji sa direkcijom Sever, jedinicom za brzo reagovanje po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici", navode iz kosovske policije. 

Dodaju da će regionalna direkcija policije u južnoj Mitrovici nastaviti da se bavi slučajevima "neovlašćeno posedovanje oružja" i "posedovanje narkotičkih supstanci". Sa druge strane, Direkcija za region Sever biće nadležna za zaplenjene uređaje za rudarenje kriptovaluta.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022