Advokati uhapšenih Srba podnose žalbe na pritvor

Advokati 11 Srba, uhapšenih na Kosovu najavili su da će podneti žalbe na odluku Osnovnog suda u Prištini kojom je uhapšenima određen pritvor.

Podeli ovaj članak sa:
 • Pripadnici PK (Foto Kontakt Plus)

Odluka se može očekivati tek naredne nedelje.

Branilac jednog od uhapšenih Srba, advokat Nebojša Vlajić rekao je Tanjugu da će žalbe biti podnete u ponedeljak, kada i ističe rok za žalbe.

Pošto je u celoj akciji uhapšeno ukupno 30 ljudi, pored 11 Srba, tu je i 16 Albanaca i tri Bošnjaka, sud će morati da sakupi sve žalbe advokata svih osumnjičenih, od kojih će neki žalbe poslati poštom.

Zbog toga se ne može prognozirati kada će biti doneta odluka o žalbama, kaže Vlajić koji odluku ne očekuje do kraja sedmice.

Pritvor je u petak Osnovni sud u Prištini odredio Srbima zbog opasnosti od bekstva i da će ometati istragu uticanjem na svedoke.

Odluku o žalbama doneće Apelacioni sud Kosova, napomenuo je Vlajić.

Pantović: Postoji mogućnost novih hapšenja

Jedan od advokata uhapšenih Srba Ljubomir Pantović kaže da je u akciji specijalnih jedinica kosovske policije uhapšeno 31 lice, ali i da postoji mogućnost novih hapšenja.

Kako je rekao, postoje saznanja da se još dvoje ljudi dobrovoljno prijavilo policijskom inspektoratu Kosova.

"Specijalno tužilaštvo tvrdi da su policajci izvršili najmanje 3 krivična dela, za šta tvrde da imaju i dokaze", kaže Pantović.

Prema njegovim rečima, očigledno je da je u pitanju prekomerna upotreba sile, napominjući da će ovo biti jedna duga i složena istraga.

"Moguće je da je bilo zloupotreba položaja od strane policajaca koji su sprovodili hapšenje", kaže advokat.

Podsećamo, šestorica Srba povređenih u napadu kosovske specijalne policije 28. maja i dalje su u KBC u Kosovskoj Mitrovici. U međuvremenu, kosovsko tužilaštvo odredilo je pritvor do 30 dana za 11 uhapšenih Srba.

Ostale vesti

 • Fizički sukob učenika u Gračanici

  Fizički sukob učenika u Gračanici

  Kosovska policija saopštila je danas da je u Gračanici došlo do fizičkog napada na dvojicu učenika romske pripadnosti, od strane trojice đaka srpske nacionalnosti.

 • Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Blokirana istraga Beograda i Prištine o ubistvu Olivera Ivanovića

  Teško je verovati da će se ubice Olivera Ivanovića ikada otkriti istragom institucija Beograda ili Prištine. Za to je potreban nepristrasni arbitar, koga na ovom terenu, makar na pozicijama donosilaca odluka, odavno nema. Zato su sve glasniji pozivi za nezavisnu međunarodnu istragu ubistva Olivera Ivanovića, tako u NIN-ovom tekstu pod nazivom "Izlazak iz lavirinta pod okriljem UN", govori Aleksandar Ivanović.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane