Vesti
Hronika

Advokati optuženih: Milena Popović nije rekla ništa, niti pomogla u slučaju

„Možda je bio stav Tužilaštva da je Milena Popović ključni svedok,ali za nas, odbranu, ona je bila jedan nebitan svedok koja uopšte nije doprinela stanju ove stvari“, rekao je nakon današnjeg svedočenja nevenčane supruge ubijenog Olivera Ivanovića, advokat odbrane optuženog Marka Rošića, Mahmut Haljimi. Slično je kazao i advokat optuženog Dragiše Markovića, Dejan A. Vasić. Dok advokatica Jovana Filipović ističe da je Popovićeva potvrdila ranije iskaze svedoka po pitanju njene klijentkinje Silvane Arsović.
Advokati optuženih: Milena Popović nije rekla ništa, niti pomogla u slučaju
Advokati Jovana Filipović i Dejan A. Vasić (Foto Kim)

Milena Popović je, podsetimo, na današnjem ročištu kojem se obratila putem video veze rekla da ne poznaje optužene u ovom slučaju izuzev Silvane Arsović koja je pokojnom Oliveru bila kao sestra, te da je to što se njoj trenutno dešava vezano za optužnicu jedna velika nepravda. Druge osumnjičene u ovom slučaju – Marka Rošića, Nedeljka Spasojevića, Radeta Basaru, Žarka Jovanovića i Dragišu Markovića kaže da ne poznaje niti ih je ikako dovela u vezu sa ubistvom.

„Ona ništa nije rekla ni tada (tokom različitih intervjua za medije) a ni u svojoj izjavi koju je dala pred organima Republike Srbije, preko međunarodne pravne pomoći kojom je posredovao Euleks. Ni ta a ni današnja izjava nama ne pruža nikakav dokaza u pravcu toga da može da se potvrdi neka vrsta učešća bilo kojeg od ovih okrivljenih“.

Na pitanje da li je ono što je rekla ide u korist njegovog klijenta Marka Rošića, Haljimi je rekao da niti ide na korist, niti na štetu.

Advokat Dragiše Markovića, Dejan A. Vasić kaže da iako je izjava Milene Popović pred sudom dugo odugovlačena, ona je danas samo potvrdila da gotovo nikoga od okrivljenih i ne poznaje. „Zanemarljiva je vrednost ovog svedočenja svedokinje danas i mi smo svi nekako srećni što se to završilo, što smo tu prepreku prešli. Tužilac je insistirao da se ona sasluša a mislim da nije baš bilo potrebe“, kaže Vasić.

Vasić kaže da Popovićeva nije nikakav ključni svedok u ovom slučaju i da je sve bilo samo senzacija u medijima oko njenih nastupa. „ To je zbog preterane eksponiranosti vezane za ovo ubistvo i nje. Ona je bila, kako da kažem, supruga Olivera Ivanovića u tom periodu kada je on ubijen i verovatno da je to više bilo senzacionalistički nego što je bilo realno da ima neku težinu u predmetu“, kaže Vasić.

Milena Popović je na ovom svedočenju je kao i prethodni svedoci istakla dobre odnose između Silvane Arsović i njenog pokojnog supruga, te je navela da je ona nepravedno optužena. Advokatica Silvane Arsović, Jovana Filipović kaže da je izjava današnje svedokinje bila očekivana.

„Izjava se ne razlikuje od izjava ostalih svedoka i onoga što smo do sada imali priliku da čujemo a to je da Silvana nema nikakve veze sa krivičnim delom koje joj se stavlja na teret naročito ne sa organizovanom kriminalnom grupom, da je Silvana Arsović bila sekretarica i lojalna Oliveru isto kao i on njoj i da su ti odnosi između njih dvoje bili bratsko-sestrinski, tako da to je samo još jedna priča koju smo mi imali prilike da čujemo koja je potvrđena današnjim saslušanjem ali što se tiče pomaka u tome da se dođe do rešavanja ove pravne stvari, nije bilo definitivno. Ništa novo nismo čuli i sve ono što je svedok danas izjavila dala je i u svojem prethodnim izjavama, tako da nismo imali bilo kakvih novosti“, kaže Filpović.

Ona očekuje da će proces suđenja optuženima u ovom slučaju uskoro biti završen. „Mislim da smo na samom kraju. Svedoke smo saslušali, ostalo je izvođenje dokaza i davanje završnih reči, tako da očekujemo da će uskoro doći kraj ovom postupku“.

Sledeće ročište zakazano je za 31. jul, 1 i 2. avgust.

 Ostale vesti

Arsenijević postavio novu zastavu na ogradu: Samo protestujemo, bez nasilja

Lider GI "Srpski opstanak" Aleksandar Arsenijević izveo je mali performans prošetavši Zvečanom sa zastavom na kojoj piše "Samo protestujemo. Bez nasilja", a potom je okačio na metalnu ogradu koja je postavljena kao barikada ispred Opštine Zvečan.

  • 01.06.2023
Manje okupljenih u Zvečanu, večeras moleban za mir

U Zvečanu je situacija mirna, na ulicama oko opštine je i dalje prisutan manji broj građana. Snage Kfora obezbeđuju opštinsku zgradu i nekoliko raskrsnica u gradu.

  • 01.06.2023
Bivši ministar poljoprivrede Nenad Rikalo osuđen na tri godine zatvora
Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu protiv bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja (MBPZHR) Nenada Rikala, osuđujući ga na tri godine zatvora zbog optužbi za korupciju. Osuđen je i bivši sekretar ovog ministarstva Kaplan Haljimi na dve godine i šest meseci.
  • 01.06.2023
KP: Građani da ignorišu poziv na protest u Južnoj Mitrovici
Policija Kosova upoznata je da putem različitih društvenih mreža, ljudi i profila kruže objave kojima se pozivaju građani da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici i namerom da "marširaju ka severu zemlje", saopštila je kosovska policija.
  • 01.06.2023
Mirno u Zvečanu

Situacija u Zvečanu je mirna, trenutno nema mnogo okupljenih. Iza ograde sa bodljikavom žicom vidljiv je manji broj vojnika KFOR-a, javlja novinar Kim radija sa lica mesta. 

  • 01.06.2023
Jevtić: Oskrnavljen spomenik žrtvama fašizma
Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić napisao je na Tviteru da je sinoć oskrnavljen spomenik na putu Štrpce - Brezovica.
  • 31.05.2023