Vesti
Hronika

Advokat Vasić: Mogli su da mu dozvole da se makar obuče

Advokat jednog od Srba koga su kosovski specijalci uhapsili na severu Kosova prethodne nedelje uložiće žalbu na meru pritvora koju je odredio Osnovni sud u Prištini.
Advokat Vasić: Mogli su da mu dozvole da se makar obuče
Advokat Dejan A. Vasić (Foto privatna arhiva)

Kosovski specijalci na severu Kosova prethodne nedelje uhapsili su tridesetak osoba. Jedanaest građana je povređeno. U bolnici u Kosovskoj Mitrovici nalazi se šestorica povređenih i njihovo zdravstveno stanje je bolje, njihove povrede su teške, ali se oporavljaju.

Osnovni sud u Prištini u petak uveče odredio je jednomesečni pritvor uhapšenim tokom policijske akcije u utorak.

Advokat Dejan Vasić kaže za RTS da je pripremio žalbu.

"Ja sam već sa vikend radio na žalbi, jer me iskustvo uči da apelacioni sud nekada ume da bude milosrdniji od prvostepenog. Ako smo jednom uspeli da pokažemo da tužilaštvo nije imalo dovoljno dokaza, dovoljno obarazloženu osnovanu sumnju, mislim da ćemo uspeti i ovog puta, jer je ovaj zahtev tužilaštva ispod svakog kriterijuma", rekao je Vasić.

Ističe da je tužilac bio dužan da na jasan i nedvosmislen način obrazloži zašto sumnja i da navede svedoke koji potkrepljuju tu sumnju.

"Očekujem da će apelacion sud biti malo nepristrasniji i odrediti neku od blažih mera i pustiti ih da se brane a slobode", navodi Vasić.

Kaže da je prilikom privođenja njegovog klijenta upotrebljena prekomerna sila.

"On je jedan profesonalac, dobar policajac koga je dovoljno bilo da pozovu u policijsku stanicu i on bi se tom pozivu odazvao. Mislim da nije bilo potrebe da mu upadaju u stan i privode na taj način", kaže advokat.

"Pokazao mi je povrede na nozi, nije mogao da ponese svoju protezu. Otišao je u donjem vešu u policiju, mogli su da mu dozvole da se makar obuče, on je njihov kolega", istako je Vasić.

Kosovski sppecijalci upali su u utorak ujutru na teritoriju sve četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i tom prilikom uhapsili 11 policajaca srpske nacionalnosti i devet civila iz Zubinog Potoka.Ostale vesti

Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020
Tači u ponedeljak u Hagu
Predsednik Кosova Hašim Tači će u ponedeljak otputovati u Hag. Poziv na razgovor usledio je nešto manje od 20 dana od obelodanjivanja još uvek nepotvrđene optužnice protiv njega i Кadrija Veseljija za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, progone, maltretiranja i ubistva skoro 100 ljudi.
  • 08.07.2020
Nakon protesta u Beogradu 20 povređenih, policija oko skupštine
Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta posle najave ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu u pokušaju da se zaustavi dalje širenje koronavirusa.
  • 08.07.2020