Vesti
Hronika

Advokat traži da se Bobanu Bogdanoviću dodeli obezbeđenje

Stefan Petrović, advokat Bobana Bogdanovića uputio je dopis Sektoru unutrašnje kontrole MUP, u kome traži obezbeđenje i zaštitu ličnosti svog klijenta.
Advokat traži da se Bobanu Bogdanoviću dodeli obezbeđenje
Boban Bogdanović (Printskrin Jutjub@KRIK)

Petrović je u dopisu podsetio da, u skladu sa članom 224. Zakona o policiji, unutrašnju kontrolu zakonitosti rada policijskih službenika policijskih i drugih službenika zaposlenih u MUP vrši Sektor unutrašnje kontrole, a naročito, kako je naveo, u pogledu poštovanja i zaštite ljudskih i manjinskih prava i sloboda pri izvršavanju službenih zadataka i primeni policijskih ovlašćenja.

„Naime, Boban Bogdanović je 29. marta dao izjavu u Tužilaštvu za organizovani kriminal o saznanjima koja ima u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Istog dana, na internetu je objavljen njegov intervju za KRIK o ovim saznanjima. Imajući u vidu da je zbog ovih činjenica ugrožena Bogdanovićeva bezbednost, iz razloga što je u svojim izjavama optužio određena lica da su učestvovala u navedenom ubistvu, kao i da je primetio da ga nepoznata lica prate na ulici, molim vas da u saradnji sa Jedinicom za obezbeđenje ličnosti ispitate potrebu uvođenja obezbeđenja i zaštite ličnosti Bobana Bogdanovića“, navodi se u dopisu.

Advokat Petrović je takođe molio da mu se dostavi izveštaj o svim preduzetim merama povodom zaštite ličnosti Bogdanovića i da mu, u skladu sa Zakonom o policiji, odgovore na dopis.

PROČITAJTE JOŠ:

Tužilaštvo pozvalo Bobana Bogdanovića na razgovor u vezi sa ubistvom Ivanovića

Bogdanović: Iz tužilaštva me nisu kontaktirali zbog istrage ubistva Olivera Ivanovića

Milena Popović: Spremna sam na sve ako me sistem razočara

„Ne zadovoljavam se imenima ubica mog brata, hoću razobličenje cele priče“

Prelević: Prijava MUP-a protiv Bogdanovića deo kampanje vlasti

Mrtva usta (ne) govore

MUP: Nijedan navod Bogdanović nije potvrdio dokazima

Nakon iznošenja informacija o ubici Olivera Ivanovića potrebna reakcija nadležnih

Prijatelj ubijenog Belivukovog saradnika za KRIK otkriva ko je ubio IvanovićaOstale vesti

Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022
Određen pritvor osumnjičenom za nanošenje teških telesnih povreda u tuči kod picerija
Iz Kosovske policije je saopšteno da je U.M. (1998) saslušan u prisustvu advokata zbog sumnje da je počinio krivično delo “Nanošenje teških telesnih povreda”, tokom tuče koja se dogodila 28. juna u blizini picerije “Mrvica” u severnom delu Mitrovice.
  • 29.06.2022