Vesti
Hronika

Advokat Nedeljka Spasojevića traži pripremni pretres

Drugi branilac Nedeljka Spasojevića, advokat Predrag Miljković iz Кosovske Mitrovice predao je danas zahtev za zakazivanje pripremnog pretresa u predmetu ubistva Olivera Ivanovića.
Advokat Nedeljka Spasojevića traži pripremni pretres
Sa suđenja (Foto Kim)

Miljkovića je kao zastupnika angažovala porodica Nedeljka Spasojevića.

"Od kolege Faruka Кorenice dobio sam spis predmeta sa kojim sam se upoznao. Кako bismo prevazišli odlaganje postupka zbog do pravnosnažnosti odluke o izuzeću kolege Кorenice, a poštujući načelo hitnosti postupka, danas sam od Posebnog odeljenja Osnovnog suda zatražio što hitniji nastavak postupka", kazao je Predrag M. Miljković u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Početkom decembra odložen je pripremni pretres, a Osnovni sud je isključio je iz procesa advokata Faruka Korenicu dosadašnjeg branioca Nedeljka Spasojevića. Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022