Vesti
Hronika

Advokat Nedeljka Spasojevića traži pripremni pretres

Drugi branilac Nedeljka Spasojevića, advokat Predrag Miljković iz Кosovske Mitrovice predao je danas zahtev za zakazivanje pripremnog pretresa u predmetu ubistva Olivera Ivanovića.
Advokat Nedeljka Spasojevića traži pripremni pretres
Sa suđenja (Foto Kim)

Miljkovića je kao zastupnika angažovala porodica Nedeljka Spasojevića.

"Od kolege Faruka Кorenice dobio sam spis predmeta sa kojim sam se upoznao. Кako bismo prevazišli odlaganje postupka zbog do pravnosnažnosti odluke o izuzeću kolege Кorenice, a poštujući načelo hitnosti postupka, danas sam od Posebnog odeljenja Osnovnog suda zatražio što hitniji nastavak postupka", kazao je Predrag M. Miljković u telefonskoj izjavi za RTV Kim.

Početkom decembra odložen je pripremni pretres, a Osnovni sud je isključio je iz procesa advokata Faruka Korenicu dosadašnjeg branioca Nedeljka Spasojevića. Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021