• Krstić i Šabani negirali da su počinili ratni zločin

  U Osnovnom sudu u Prištini održano je pripremno ročište protiv Zlatana Krstića i Destana Šabanija, koje tužilaštvo tereti za krivična dela "ratni zločini protiv civilnog stanovništva". Dvojica optuženih su negirali krivicu a advokat Dejan A. Vasić kaže da će u roku od 15 dana uložiti zahtev za njeno odbacivanje.

 • Poziv iz Haga za komandanta KBS

  Komandant komande Nacionalne garde KBS i bivši pripadnik „OVK“, Dževahir Geci novi je gost Specijalnog suda, javljaju prištinski mediji.

 • Sud bi da pusti Mehmetaja uz jemstvo, tužilaštvo ulaže žalbu

  Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu usvojilo je predlog odbrane da se uz polaganje jemstva ukine pritvor kosovskom Albancu Neziru Mehmetaju, koji je 5. januara uhapšen na administrativnom prelazu Merdare po poternici srpskog pravosuđa zbog ratnih zločina na Kosovu, a tužilaštvo je najavilo žalbu na ovu odluku.

 • Ramiz Kukaj pozvan u Hag

  Specijalni sud za ratne zločine počeo je da šalje pozivnice za ovu godinu, a poziv je upućen bivšem pripadniku OVK Ramizu Kukaju iz Koriše kod Prizrena, otrkiva Ljajmi.

 • Šest godina od ubistva Dimitrija Janićijevića

  Četiri godine ranije, ali na isti datum kao i njegov kum Oliver Ivanović, ubijen je Dimitrije Janićijević, odbornik SLS-a u Skupštini opštine Severna Mitrovica  i kandidat za gradonačelnika. Iako je prošlo šest godina ubica još uvek nije pronađen.

 • Odavanje počasti Oliveru Ivanoviću u Beogradu

  Dva pomena Oliveru Ivanoviću održana su danas i u Beogradu. Rano ujutru u vreme kada je Oliver ubijen, u kripti Hrama Svetog Save održan je parastos kome su prisustvovali nevenčana supruga Milena Popović sa sinom Bogdanom, ali i većina visokih funkcionera Vlade Republike Srbije. Nešto kasnije na Novom groblju u Aleji velikana gde je sahranjen okupila se porodica Ivanović, prijatelji i pojedini članovi opozicije u Srbiji.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane