Hardinaj i Mur o postizanju sporazuma sa Srbijom

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj  sastao se sa generalnim direktorom za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričardom Murom. U saopštenju Haradinaj navodi da je Muru preneo da je Kosovo zainteresovano za postizanje konačnog sporazuma sa Srbijom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ričard Mur i Ramuš Hradinaj(Foto Vlada Kosova)

Premijer Haradinaj je tokom sastanka obavestio Mura „ o dostignućima na Kosovu, prioritetima Vlade za ekonomski razvoj, jačanju vladavine prava, programu integracije Kosova i predanosti u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“ navodi se u saopštenju.

Premijer Haradinaj je pozvao na nastavak podrške britanske države za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama.

"Kosovu je potrebna stalna podrške Ujedinjenog Kraljevstva i mi smo posvećeni jačanju partnerstva između obe zemlje", rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je u saopštenju izrazio stav i opredeljenje zemlje „da postigne konačan i pravno obavezujući sporazum sa Srbijom, koji vodi do međusobnog priznavanja u okviru postojećih granica“.

Premijer Kosova Haradinaj ističe u saopštenju da je „glasanje zakona i platforme za dijalog u Skupštini Kosova je još jedan važan korak koji jasno pokazuje jedinstvo naših institucija u odnosu na dijalog".

Takođe, generalni direktor za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije Ričard Mur, potvrdio je podršku svoje zemlje u svim važnim procesima i na evropskom putu Kosova.

Ostale vesti

 • Vučić: Priština testira Srbe na severu

  Vučić: Priština testira Srbe na severu

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da su nove provokacije Prištine ozbiljan problem i da su poslednjom akcijom na severu KiM hteli da "testiraju" Srbe i vide ko je i na koji način spreman da im se suprotstavi.

 • Skupština Kosova inicirala zakon o zabrani igara na sreću

  Skupština Kosova inicirala zakon o zabrani igara na sreću

  Skupština Kosova je na vanrednoj sednici, koja je sazvana na zahtev poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova, sa 74 glasa za usvojila rezoluciju kojom se od Vlade zahteva da u roku od 30 dana pripremi i Skupštini dostavi izmene i dopune zakona kojima se onemogućava organizovanje igara na sreću na teritoriji Kosova.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane