Hardinaj i Mur o postizanju sporazuma sa Srbijom

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj  sastao se sa generalnim direktorom za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričardom Murom. U saopštenju Haradinaj navodi da je Muru preneo da je Kosovo zainteresovano za postizanje konačnog sporazuma sa Srbijom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ričard Mur i Ramuš Hradinaj(Foto Vlada Kosova)

Premijer Haradinaj je tokom sastanka obavestio Mura „ o dostignućima na Kosovu, prioritetima Vlade za ekonomski razvoj, jačanju vladavine prava, programu integracije Kosova i predanosti u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“ navodi se u saopštenju.

Premijer Haradinaj je pozvao na nastavak podrške britanske države za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama.

"Kosovu je potrebna stalna podrške Ujedinjenog Kraljevstva i mi smo posvećeni jačanju partnerstva između obe zemlje", rekao je premijer Haradinaj.

Premijer Haradinaj je u saopštenju izrazio stav i opredeljenje zemlje „da postigne konačan i pravno obavezujući sporazum sa Srbijom, koji vodi do međusobnog priznavanja u okviru postojećih granica“.

Premijer Kosova Haradinaj ističe u saopštenju da je „glasanje zakona i platforme za dijalog u Skupštini Kosova je još jedan važan korak koji jasno pokazuje jedinstvo naših institucija u odnosu na dijalog".

Takođe, generalni direktor za politička pitanja u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije Ričard Mur, potvrdio je podršku svoje zemlje u svim važnim procesima i na evropskom putu Kosova.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane