Vesti

H. Tači: EU i NATO ciljevi Kosova

“Ovo još nije Kosovo naših snova. Obavezujemo se da ćemo realizovati ciljeve za dalju integraciju u EU i NATO”, kazao je premijer Kosova Hašim Tači obraćajući se poslanicima i mnogobrojnim stranim diplomatama u Skupštini Kosova.
  • 10.09.2012
  • 03:58 h > 22:17 h
  • komentara:
  • pregleda: 1053
H. Tači: EU i NATO ciljevi Kosova
Hašim Tači (Foto arhiva KIM)

“U teškim danima ropstva, Beč 2006. godine bila je naša prva stanica ka Evropi, ka našoj slobodi. U najtežim trenucima postojanja Evropa je bila dom za mnoge sa Kosova. Opozicija i vlast su na Kosovu uvek bili jedinstveni kada je u pitanju budućnost Kosova. Temelji nezavisnosti postavljeni su u Prištini, Prekazu, Glođanu… Stotine vojnika je dalo živote za slobodu”, kazao je Tači povodom okončanja nadgledane nezavisnosti i dodao da posebnu zahvalnost duguju dijaspori.

Premijer Kosova je istakao da je neophodna normalizacija odnosa sa Srbijom, ali kako je kazao ne na štetu teritorijalnog suvereniteta i integriteta Kosova.

Tači je rekao da je pred Kosovom dugi put.

“Pred nama su pitanja siromaštva, korupcije i poboljšanje dobrosusedskih odnosa”, kazao je Tači.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018