H. Kući: Na regionalnim skupovima samo kao Republika Kosovo

Vicepremijer kosovske vlade Hajredin Kući tvrdi da Priština ostaje pri stavu da na regionalnim skupovima može da se predstavlja samo kao "Republika Kosovo".

Podeli ovaj članak sa:
  • Hajredin Kući (Foto arhiva KIM)

On je to izjavio nakon najave šefice prištinskog pregovaračkog tima Edite Tahiri da je moguće da rešenje u regionalnom predstavljanju bude uz naziv "Kosovo’’, pored kojeg bi stajala i fusnota.
 
"Kosovo i njen predstavnik biće identifikovani na način na koji se identifikuju i ostale države", rekao je Kući na konferenciji za novinare nakon sednice kosovske vlade, prenosi Koha Ditore.
 
Na pitanje novinara koji je zvanični naziv Kosova, on je precizirao "Republika Kosova".

Kosovska vlada je u sredu izašla sa stavom da neće pristati ni na jedan sporazum u dijalogu sa Beogradom ukoliko joj tokom regionalnog predstavljanja bude promenjen zvaničan naziv.

Vlada u Prištini ocenila je kao neustavno ukidanje natpisa "Republika’’, samo dan nakon što je moguće skraćivanje naziva, protivustavnim, ocenio i predsednik kosovske skupštine Jakup Krasnići u intervjuu za "Radio Kosovo". Dan ranije posrednik EU u dijalogu Robert Kuper preneo je Prištini stav Beograda da neće odustati od Rezolucije 1244.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane