Vesti

Gvido Vestervele dolazi u Prištinu

Nakon posete Beogradu, šef nemačke diplomatije, Gvido Vestervele dolazi danas u Prištinu.
Gvido Vestervele dolazi u Prištinu
Gvido Vestervele (Foto Politika)

Gvido Vestervele je juče stigao u Beograd, gde ga je na aerodromu sačekao prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Vestervele će se danas sastati i sa predsednikom Srbije, Tomislavom Nikolićem, premijerom, Ivicom Dačićem, i svojim kolegom, ministrom inostranih poslova, Ivanom Mrkićem.

Nakon sastanaka u Beogradu Vestervele će doputovati u Prištinu, gde će, kako je ranije saopšteno iz Ambasade Nemačke na Kosovu, razgovarati sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i ministrom spoljnih poslova, Enverom Hodžajem.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017